Tabăra internațională „Acasă la Brâncuși”, în plină desfășurare

Sâmbătă, 12 octombrie, este ultima zi în care gorjenii se mai pot bucura de Tabăra Internațională de sculptură în lemn ,,Acasă la Brâncuși”. Potrivit organizatorilor, în această perioadă se desfășoară prima ediție a taberei. La eveniment participă șase sculptori din România și unul din Bulgaria.

Prima ediție a Taberei Internaționale de sculptură în lemn ,,Acasă la Brâncuși” este organizată de către Pensiunea Brâncuși, Agenția turistică „Lartours” București și CJCPCT Gorj și se desfășoară în localitatea Peștișani. ,,În această perioadă, la Peștișani se desfășoară un eveniment pe care vrem să îl facem în fiecare an. Este un parteneriat public -privat. În fiecare an, un anumit număr de artiști plastici pot să participe la tabără, iar de creaților să se bucure localnicii din Peștișani”, a spus Ion Cepoi, directorul CJCPCT Gorj.

Cursuri de dans popular

În perioada 12-15 octombrie, doritorii vor putea lua parte la cursurile de dans popular gorjenesc organizate de către CJCPCT Gorj, în parteneriat cu Fundația Culturală „Doina” din Rotterdam și Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu Jiu. Cursurile se vor desfășura atât în municipiul Târgu Jiu, cât și în alte localități din județul Gorj.
În perioada 15-31 octombrie, se va desfășura Salonul European de Artă Modernă de la Gabrovo, Bulgaria. Vor fi expuse lucrări de pictură realizate în cadrul festivalului Internațional de Arte Vizuale Gorjfest, precum și lucrări de sculptură realizate în cadrul Taberei Internaționale de ceramică și sculptură de la Gabrovo.
De asemenea, pe data de 20 octombrie se va desfășura Simpozionul Național  „Istoricul literar Pompiliu Marcea, fiu al satului Scoarța”, organizat de către Primăria Scoarța, Consiliul local Scoarța, Căminul cultural Scoarța și CJCPCT Gorj, în parteneriat cu Consiliul Județean Gorj.

Festivalul „Ion Cănăvoiu”, la sfârșitul lunii

În perioada 24-27 octombrie se va desfășura ediția a XXI-a a Festivalului Național de Umor „Ion Cănăvoiu”. De asemenea, în aceeași perioadă se va desfășura cea de-a doua ediție a Salonului Internațional de Caricatură (România, Bulgaria, Republica Moldova). Ambele evenimente vor fi organizate de către CJCPCT Gorj, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Gorj, Consiliul Local Runcu, Biblioteca Judeţeană, Școala Populară de Artă, Asociaţia Epigramiştilor din România, Asociaţia Caricaturiştilor din România, Societatea Umoriştilor Gorjeni și Liga Culturală „Fiii Gorjului” Bucureşti.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu




Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad