Târgujienii acuză: „Cu știrea autorităților, au fost otrăviți zeci, chiar sute de maidanezi!”

În ultimele trei săptămâni, zeci, poate chiar peste o sută și ceva de câini comunitari au fost otrăviți pe străzile municipiului Târgu-Jiu. Cetățeni care iubesc animalele și care fac parte (sau nu) din ONG-uri care se ocupă de protecția animalelor, susțin că otrăvirea câinilor s-a făcut cu acordul tacit al autorităților. Filmulețe și fotografii cu patrupedele moarte au fost postate pe internet drept dovadă.

În ultimele trei săptămâni, spun iubitorii de animale din Târgu-Jiu, pe străzile municipiului au apărut din ce în ce mai des cadavre ale câinilor comunitari. Cetățenii sunt siguri că patrupedele au fost otrăvite și au decedat în chinuri teribile. În zona Pasarelei, un târgujian a filmat cum un câine a fost otrăvit; de asemenea, și alți cetățeni au postat pe Facebook fotografii cu cadavrele maidanezilor otrăviți. „Este un adevărat măcel, nu se poate să ucidă câinii. Sunt bani alocați de la buget, să nu își mai bage labele în ei cei care ar trebui să se ocupe de luarea câinilor de pe străzi și ducerea lor la padocul Primăriei Târgu-Jiu. Nu este corect să ucidă câinii. Mare păcat”, a afirmat Veronica P., din Târgu-Jiu. „Se întâmplă de mai bine de trei săptămâni, apar mereu cadavre ale câinilor în diverse zone din oraș. Nu este posibil așa ceva. Nu așa scăpăm orașul de câini, nu trebuie uciși fără milă. Credem că este o acțiune care are loc cu acordul tacit al autorităților, care spun că vor descoperi vinovații și de fapt nu mișcă un deget spre acest lucru. Este crud ce se întâmplă. Nu mai pot să văd atâtea animale chinuite, otrăvite, mor în chinuri teribile. Ce fel de oameni suntem dacă ucidem animalele?”, se întreabă și Carmena Șerbănoiu, reprezentanta Pro Animals România.

Otrăviți fără milă

Siderați de cele ce se întâmplă de câteva săptămâni în oraș, mai mulți cetățeni au făcut sesizări la poliție și au dus cadavrele câinilor, găsite pe străzi, la sediul Direcției Sanitar Veterinare pentru a le fi efectuată necropsia și a afla cauza morții. „Sâmbătă, pe la ora 10:00, patru câini erau sub Podul Pasarelei. Se vedea că sunt otrăviţi, au făcut spume la gură. O căţea suferea groaznic şi nu se apropia de puii ei de teamă să nu îi otrăvească. Am sunat la Poliţie, la 112, iar în final a venit DSC-ul şi a luat un câine care murise deja. Unul l-am dus la veterinar să-i facă autopsie, din banii mei, pentru că am vrut să văd de ce a murit. Era otrăvit, a murit în chinuri groaznice. Ceea ce se întâmplă e premeditat. De ce fac asta!? Să îi ia, să îi ducă la un padoc, sunt suflete nevinovate”, a declarat Mihai G., din Târgu-Jiu, bărbatul care a filmat câinii otrăviţi. „S-a primit o petiție, pe 112, sâmbătă. Un târgujian a solicitat poliția pentru că descoperise cadavrele mai multor câini. Polițiștii efectuează cercetări pentru lămurirea stării de fapt și a împrejurărilor în care s-a produs decesul câinilor”, a spus Romina Dochian, purtătoarea de cuvânt a IPJ Gorj.

Apel către iubitorii de animale

Pe paginile de socializare, iubitorii de animale au făcut front comun și încearcă să pună capăt acestor acțiuni de ucidere a maidanezilor. „De peste o lună, în Târgu-Jiu, câinii sunt otrăviți continuu. În fiecare dimineață sunt găsite zeci de cadavre în diverse zone ale orașului. Vă rugăm, cei care vedeți câini otrăviți, încă în viață, duceți-i la un cabinet veterinar, sunteți ultima lor speranță. Totodată, faceți poze, sesizări. Aceasta nu este acțiunea unui singur om, ci este o campanie atent organizată de ucidere!”, scrie Alina Seceleanu pe Facebook. „Încă o cățelușă otrăvită în Târgu-Jiu! Din păcate, nici ea nu a supraviețuit. Fac un apel către toți cei care vedeți mașina din care se aruncă otravă: faceți sesizare la poliție, fotografiați, țineți minte numărul de înmatriculare. Nu aceasta înseamnă eutanasiere; ăsta, de la Târgu-Jiu, este un măcel în toată regula. Nu treceți NEPĂSĂTORI, nu lăsați bieții câini să agonizeze, luați-i și mergeți cu ei la veterinar!”, scrie un alt iubitor de animale.

Categoria: Actualitate

Commentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Solitaire says:

  bravo primare…scapa-ne de jigodiile astea bolnave, flamande si pline de rabie si purici, fiindca daca asteptam dupa aplicarea legilor in tara asta, ajungem mic dejun la haitele flamande!…iubitorii de potai (zoofili parca le zice!) sa-i ia acasa daca vor sa-i iubeasca, nu sa-i iubeasca aruncandu-le cate o coaja de paine si apoi lasandu-i sa ne muste copiii si sa umple orasul de mizerie!…inca o data, bravao primare!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Andreea says:

  Nu merita omorati sunt suflete si sunt mai destepte decat un om, si este vina omului care ii arunca la tomberoane si din aceasta cauza traiesc pe strazi.Eu cu ochii mei am vazut cum niste copii agresau cu betele un caine nevinovat si parintii se uitau la copii cum dadeau in saracu maidanez. De aici ce concluzi se tragem noi iubitorii de animale ca e mai usor sa dam vina pe maidanezi in loc sa ne asumam responsabilitatea pentru a facem ceva pentru aceste suflete nevinovate.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Andreea says:

  @ Solitaire:
  Sa sti si u daca trece un copiil mic si se joaca in locul unde sa aruncat otrava si ia si o baga in gura atunci in acest caz cine este de vina ca a luat copilu si a bagt in gura otrava pentru caini atunci cine este de vina (maidenezi) sau ala care a aruncat otrava pentru maidanezi.

  Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad