Târgujienii au construit mai mult anul acesta

Peste o sută de târgujieni au obținut de la Primăria târgu-Jiu, de la începutul anului până în prezent, autorizații de construcție pentru a-și ridica o locuință. Numărul autorizațiilor emise anul acesta este mai mare decât cel de anul trecut.

De la începutul anului și până în prezent, peste o sută de târgujieni au solicitat și au primit autorizații de construcție pentru a putea demara lucrările la locuințe. Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu-Jiu, a declarat că anul acesta au fost emise mai multe astfel de autorizații decât în aceeași perioadă a anului trecut: „Autorizații de construcție eliberate până la 01.10.2012 sunt 129, iar în 2013, până la 01.10., avem 137. Sunt mai multe, cetățenii au construit mai mult. Aceasta este situația doar pentru case, imobile de locuit, în diverse zone ale orașului”. „Am reușit anul acesta de am început construcția casei noastre, nu este foarte mare. A durat un an de zile de la cumpărarea terenului și până la începerea lucrărilor. Așa am putut să strângem banii, apoi am reușit să luăm diferența de la bancă, ne-au ajutat și părinții. Nu este ușor, dar nici imposibil. Important este să știi ce bani ai și ce poți face cu ei”, a spus Florin A., din Târgu-Jiu.

Mai puține autorizații de construcție pe țară

Peste 25.000 de autorizații de construcție pentru clădiri rezidențiale au fost eliberate în primele opt luni ale anului 2013, în scădere cu 2,8% față de aceeași perioadă a anului 2012, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS), citat de reprezentanții site-ului www.econtext.ro (http://www.econtext.ro/economie/constructii/ins-constructiile-nu-si-revin-inca-autorizatiile-pentru-cladiri-rezidentiale-in-scadere-cu-28-in-primele-opt-luni.html). Astfel, în perioada 1 ianuarie–31 august 2013 au fost eliberate 25.344 autorizații de construcție pentru clădiri rezidențiale, cu 722 autorizații mai puține comparativ cu situația din anul anterior. Regiunile în care au avut loc cele mai mari scăderi sunt: Nord-Est (695 autorizații), Sud-Muntenia (167 autorizații) și Sud-Est (134 autorizații). În schimb, au fost consemnate creșteri în Vest (214 autorizații), București-Ilfov (188 autorizații).

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad