Târgujienii pot depune cererile pentru ajutorul de încălzire

Pot beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinţelor familiile sau persoanele singure al căror venit net /membru de familie nu depăşeşte 615 lei şi care nu deţin bunuri menţionate în lista bunurilor ce conduc la excluderea acordării banilor. Anul trecut au primit ajutoare de încălzire peste 6.000 de familii din municipiul Târgu-Jiu.

 

De marți, și rovinărenii sunt așteptați să depună cererile


Și la Rovinari, începând cu data de 22.10.2013, ora 12.00, în blocul A1 (fostul ITM), se vor primi dosarele privind acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei în perioada sezonului rece noiembrie 2013-martie 2014.

În sezonul rece 2012-2013,  ajutoarele s-au acordat (ca şi în anii precedenţi) pe baza cererii întocmite de titular, însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate de membrii acesteia. Pentru sezonul rece 2012-2013, au solicitat ajutorul pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale  5.746 familii, iar pentru încălzirea cu lemne – 627. După efectuarea anchetelor sociale, autoritățile locale au acordat aceste ajutoare pentru 5.518 familii pentru gaze naturale şi pentru 588 de familii pentru lemne. „Ajutorul pentru încălzirea locuinţei, în sezonul rece 2013-2014, se acordă pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia. În vederea stabilirii dreptului, se solicită acte doveditoare care atestă componenţa familiei şi veniturile realizate de membrii acesteia, precum şi acte doveditoare privind locuinţa sau bunurile deţinute de aceştia, inclusiv în alte unităţi administrativ-teritoriale. De asemenea, pentru stabilirea dreptului vor fi solicitate informaţii pe bază de protocol altor instituţii/autorităţi sau, după caz, se cer documente doveditoare solicitanţilor. În cazul solicitării ajutoarelor pentru energie electrică, anchetele sociale se efectuează obligatoriu pentru toate situaţiile, în termen de 15 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii, în vederea verificării sistemului de încălzire utilizat”, a spus Teodora Ciobanu, directorul DPPS Târgu-Jiu. Pentru gaze naturale, energie electrică şi combustibili solizi sau petrolieri, formularele de cerere şi declaraţie pe propria răspundere vor fi puse la dispoziţia solicitanţilor, începând cu data de 21 octombrie, în centrele de primiri cereri organizate de către DPPS Târgu-Jiu la Cluburile Vârstei a Treia și la sediul Primăriei Târgu-Jiu. Persoanele singure sau familiile care îndeplinesc condiţiile stabilite de lege pentru acordarea dreptului şi care depun cererile până la 20 noiembrie, vor beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinţelor începând cu 01 noiembrie 2013.


Categoria: Eveniment

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad