Târgujienii vor parcări ca în Craiova

Problema locurilor de parcare de pe raza municipiului Târgu-Jiu rămâne una des amintită de cetățenii care îi scriu primarului Florin Cârciumaru pe site-ul www.domnuleprimar.ro. Unii dintre cetățeni spun că ar vrea ca administrația publică locală să ia exemplu de la Primăria Craiova în ceea ce privește parcările.

Cu toate că Primăria Târgu-Jiu a încercat să rezolve problema locurilor de parcare, o soluție care să mulțumească pe toată lumea nu a fost găsită. Adevărul este că avem în municipiu prea multe mașini și prea puține locuri de parcare! În municipiul Târgu-Jiu sunt înmatriculate peste 31.600 de autovehicule. Cetățenii îi semnalează primarului Cârciumaru aceste probleme ori pe blogul său, ori pe site-ul www.domnuleprimar.ro Pe baza celor semnalate de către cetăţeni, conducerea municipalităţii încearcă să pună la punct un program de realizare a unor parcări. În perioada 2009-2011 au fost demolate peste 1.700 de garaje, în locul lor construindu-se parcări rezidenţiale. Prin activitatea de demolare a garajelor au fost create 3.496 de locuri de parcare marcate şi inscripţionate, repartizate cetățenilor.

Plătești, parchezi

Un cetățean din Târgu-Jiu i-a sugerat edilului Florin Cârciumaru să ia exemplu de la administrația publică locală de la Craiova în ceea ce privește locurile de parcare: „Dacă s-ar putea implementa și la noi un sistem de parcare precum cel de la Craiova, asta însemnând mai mulți bani la bugetul local, adică plătești parcarea și poți parca oriunde în oraș, iar cei care nu plătesc parcarea, să li se ridice mașinile oricând, chiar și din fața blocului. Cred că atunci nu vor mai fi probleme cu parcările. Asta este una dintre cele mai mari nereguli din municipiu. Avem multe mașini și puține locuri de parcare”, spune cetățeanul. Răspunsul primarului a venit la scurt timp: „Este o idee la care ne-am gândit, dar rămâne problema locurilor de parcare reduse în anumite zone. Plus că unii cetățeni nu folosesc mașinile chiar zilnic și atunci ar exista reticențe la achitarea unei sume prea mari de bani către municipalitate. Ne mai consultăm și vedem cu ce noutăți venim. Mulțumesc pentru sugestie și vă aștept și pe blogul meu!”.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad