Târgujienii vor să se vaccineze antigripal, dar o pot face doar pe comandă

Oscilațiile de temperatură din ultimele săptămâni au crescut numărul de viroze înregistrate de medicii gorjeni. Pentru a evita să se pricopsească cu o gripă, târgujienii se interesează deja de vaccinul antigripal. Deocamdată, însă, acesta nu este disponibil în farmacii, cei care doresc putând intra în posesia lui doar dacă dau comandă.

Cei care vor să se imunizeze împotriva gripei nu o pot face decât dacă dau comandă la farmacie pentru a obține vaccinul antigripal, pentru că, în acest moment, nici în farmacii, nici în stocul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj nu există doze de vaccin.
Potrivit reprezentanților DSP Gorj, în această perioadă se efectuează catagrafierea persoanelor care necesită vaccinare împotriva gripei, urmând ca la mijlocul lunii noiembrie să înceapă campania de vaccinare. Anul trecut, peste 10.000 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite în județul Gorj.
Specialiștii susțin că riscul de a contacta un virus în această perioadă este destul de mare din cauza trecerilor bruște de la o temperatură la alta. Potrivit meteorologilor, în următoarele zile vom avea parte de vreme frumoasă, cu cer senin, dar temperaturi destul de scăzute.

Categoria: Actualitate

Tags: ,

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. dan popa says:

    exista in farmacie vaccinul, luni l am cumparat eu de la belle farm vis a vis de liceul Tudor cu 30 de lei

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad