Te laşi sau nu „cuplată” de prietenii tăi?

Dacă nu ai un partener, rudele sau prietenii se pot gândi să te ajute să nu mai fii singură. Unele femei sunt bucuroase de idee, dar altele îi consideră pe ceilalţi prea băgăcioşi.
Ce ai face tu? Ei bine, psihologul Cristina Ion-Rădulescu consideră că: „Între a-ţi găsi perechea pe internet şi a merge la o întâlnire cu un bărbat recomandat de rude sau de prieteni, eu te-aş sfătui cu tărie să alegi a doua variantă”. Aşa că, poate ar fi mai bine sa laşi la o parte scrupulele şi să încerci și așa ceva. O soluţie bună ar fi sa accepţi astfel de „servicii” de la persoane care au relaţii pe care le admiri şi care te cunosc bine. Poate vor avea suficient fler încât să te ajute să-ţi găseşti un partener potrivit.

Situaţii fireşti
Dacă din spusele prietenilor tăi, el ar părea un bărbat interesant pentru tine, roagă-i să creeze o situaţie în care să faceţi cunoştinţă. Ar fi bine să nu fie ceva evident, ca o întâlnire doar între voi doi. Va fi mai uşor daca veţi face cunoştinţă într-un cadru firesc, în care să nu fie presiunea unui rendez-vous aranjat. Aşa că roagă-i să vă invite pe amândoi la o ocazie cât mai puţin bătătoare la ochi, cum ar fi o aniversare sau o întâlnire cu mai mulţi prieteni comuni. Dacă se va lega ceva, lucrurile vor decurge în mod firesc. În cazul în care nu îţi place, nu comenta prea mult, s-ar putea să-i ofensezi pe cei care au încercat să te ajute. Poate data viitoare vor avea mai mult tact sau îi vei refuza politicos.

Trucuri ca să iasă bine
Dacă eşti prevăzătoare, poţi preîntâmpina un eventual „dezastru”. Încearcă să afli lucruri concrete pe care le-ai avea în comun cu celălalt. Nu neapărat faptul că amândoi aveţi părul blond sau că lucraţi în aceeaşi clădire, ci pasiuni, interese şi poate chiar proiecte de viaţă comune. În plus, dacă tu vrei să îţi găseşti un partener pe termen lung sau să te măriţi, nu are sens să te întâlneşti cu un tip care vrea doar sa aibă cu cine ieşi în oraş să se distreze. Nu te lăsa păcălită de binevoitorii care cred ca tu „îl vei aduce pe calea cea bună”. Cel mai probabil nu se va întâmpla şi va fi doar o pierdere de vreme pentru amândoi.

Portret robot de Făt-Frumos
„Dacă eşti singură şi nu ai un cerc social în care sa-ţi poţi găsi un partener potrivit, dacă nu obişnuieşti să frecventezi locuri în care să poţi întâlni persoane noi, atunci ar fi o idee bună să mergi la întâlniri aranjate. Avantajul (care poate fi şi dezavantaj uneori) constă în faptul că amândoi aveţi deja în minte un «portret emoţional» al celuilalt, făcut de cei care ţi l-au prezentat. De aceea, de multe ori, prima impresie va avea de suferit. Este posibil să tinzi să crezi ceea ce ţi s-a spus, fără să mai treci prin filtrul propriu sau să fii dezamăgită că nu este aşa cum ţi-ai imaginat. Dacă experienţele nu sunt unele fericite şi devine agasant să ţi se tot facă astfel de oferte, le poţi spune prietenilor sau rudelor care insistă că nu-ţi mai doreşti să-ţi aranjeze întâlniri. Mai există şi varianta de a crea un set de întrebari minime la care virtualul partener să răspundă telefonic. Apoi, dacă trece «testul», poţi lua hotarârea dacă te vezi sau nu cu el”, mai spuen psihologul.

Categoria: Despre sex

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad