Telu Pârvulescu, audiat în dosarul UM Sadu

Directorul Direcţiei de Investiţii din cadrul Ministerul Economiei, Dumitru (Telu) Pârvulescu, a fost audiat vineri de procurorii de la Parchetul Județean Gorj, în dosarul dispariţiei materialelor din rezerva de mobilizare a Uzinei Mecanice Sadu.

Scandalul dispariției rezervei de muniție de la Uzina Mecanică Sadu continuă: la sfârșitul săptămânii trecute, la audieri a venit Telu Pârvulescu, oficial din Ministerul Economiei. El a fost audiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, în calitate de martor. Dumitru Pârvulescu a deţinut la un moment dat funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi a fost şi administrator special al Uzinei Mecanice de la Sadu. „Nu am putut să le ofer anchetatorilor prea multe detalii, întrucât nu cunosc ceea ce s-a întâmplat cu rezerva de mobilizare”, a spus Pârvulescu la ieșirea de la audieri. Tot vineri a fost chemat la audieri fostul director al UM Sadu şi actualul director adjunct al RomArm, Lorin Boian, şi era aşteptat să dea declaraţii în faţa procurorilor şi Marcel Hoară, fost administrator special al UM Sadu.

Acuzații grave

În dosarul instrumentat de Pachetul Judeţean Gorj sunt urmărite penal cinci persoane, între care trei foşti directori, directorul de producţie şi un magazioner. Lorin Boian şi Nicolae Dijmărescu sunt cercetaţi pentru comiterea a patru infracţiuni, între care instigare la delapidare şi evaziune fiscală. „Faţă de inculpatul Boian Gheorghe Lorin, care a îndeplinit funcţia de director general al S.C. U.M. SADU S.A. în perioada 16.12.2005-16.06.2012, procurorul a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru comiterea infracţiunilor de instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, evaziune fiscală şi spălare de bani. Faţă de inculpatul Dijmărescu Nicolae, care a îndeplinit funcţia de director general al S.C. U.M. SADU S.A. în perioada 20.12.2012-01.05.2013, procurorul a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru comiterea infracţiunilor de instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, evaziune fiscală, spălare de bani, instigare la fals intelectual şi omisiunea sesizării organelor judiciare”, susțin procurorii de la Parchetul Gorj.

Categoria: Eveniment

Tags: , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad