Tendinţă nouă de design în 2013: mobilierul-fantomă!

Mobilierul-fantomă este cea mai nouă tendinţă în designul interior pentru anul 2013, constând în elemente constitutive transparente, ce par inexistente la prima vedere. Avantajul acestui tip de mobilier este acela că nu încarcă vizual încăperile, conferă un aer aerisit camerelor şi adaugă o notă de avangardism decorului.

Mobilierul-fantomă a fost utilizat iniţial pentru amenajarea saloanelor de cosmetică sau a cluburilor de noapte. Tendinţele anului 2013 au făcut ca mobila cu elemente transparente să fie introdusă şi în designul dormitoarelor, al spaţiilor de luat masa sau chiar în camera copilului.

Scaunele-fantomă

O primă categorie de mobilier transparent sunt scaunele-fantomă, perfect adaptabile oricărui stil de design. De pildă, dacă ar fi previzibil ca un decor modern integrează fără probleme scaunele aproape invizibile, nu te-ai fi gândit că asocierea acestora cu un mobilier rustic din lemn poate să prindă o valoare estetică deosebită. Mai mult decât atât, o cameră decorată în stil rustic poate să arate cu atât mai bine, mai aerisită şi mai spaţioasă, cu ajutorul introducerii scaunelor-fantomă în peisaj.

Măsuţele de cafea transparente

Măsuţele de cafea au de regulă dezavantajul de a aglomera vizual o încăpere, însă nu şi dacă sunt confecţionate din material transparent. Amplasând o măsuță-fantomă în mijlocul livingului, nu sacrifici deloc valoarea estetică a spaţiului, ci îi oferi un plus de dimensiune.

Obiectele de decor transparente

Dacă nu ai curajul să îţi decorezi casa cu piese de mobilier-fantomă, uşor atipice, apelează la accente pentru a adopta cea mai nouă tendinţa a anului 2013! Poţi utiliza fără rezerve lămpi, rafturi sau recipiente de depozitare transparente – chiar şi în doze mici, acest trend poate avea un impact deosebit în desigul locuinţei. În plus, obiectele decorative “fantomă” sunt puse în valoare atunci când se află în apropierea mobilierului clasic, astfel că nu te sfii să poziţionezi o veioză transparentă pe o noptieră rustică.

Mobilierul-fantomă în camera copilului

Un pătuţ pentru copil cu elemente de protecţie transparente nu este doar o piesă de mobilier în tendinţe, ci o opţiune convenabilă atât pentru părinţi, cât şi pentru bebeluş: mama şi tata au vizibilitate maximă a celui mic, iar copilul beneficiază de lumină naturală şi de o perspectivă vizuală maximă.

www.acasa.ro

Categoria: Puls

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad