Terapie de cuplu: 5 semne care îţi arată că aveţi nevoie de consiliere

Nu a fost niciodată uşor să menţii o relaţie serioasă fericită şi se poate întâmpla adesea ca unul dintre membrii cuplului să îşi găsească sprijinul în afara relaţiei. Terapia de cuplu nu salvează o relaţie care nu funcţionează, ci restaurează comunicarea şi intimitatea între două persoane care vor să îşi refacă legătura. Cum ştii dacă aveţi şi voi nevoie de consiliere de cuplu:

1. Aveţi mereu aceleaşi certuri
De multe ori vă certaţi şi vă reproşaţi aceleaşi lucruri, deşi aţi mai stabilit de câteva ori că v-aţi iertat şi aţi trecut peste. Dacă acelaşi subiect revine în discuţie mereu, nu aţi găsit o soluţie şi probabil că nu o veţi face prea curând. Un terapeut poate fi un bun mediator între voi şi vă poate ajuta să găsiţi soluţii la care nu v-aţi mai gândit până acum. Câteodată e nevoie de perspectiva unei persoane din afara cuplului, care să vadă problema cât mai obiectiv.

2. Partenerul tău îţi cere să faceţi terapie de cuplu
Nu ar trebui să te simţi jignită dacă iubitul tău îţi cere să mergeţi la un terapeut pentru consiliere. Din contră, ar trebui să te bucuri că ţine atât de mult la relaţia voastră şi că vrea s-o repare cu orice preţ. În niciun caz mersul la psiholog nu înseamnă că aveţi probleme uriaşe, ci că poate comunicarea dintre voi a devenit în timp defectuoasă şi aveţi nevoie de un mic ajutor pentru a reveni pe calea cea bună.

3. Viaţa sexuală nu te satisface
Este normal ca într-o relaţie de lungă durată să aveţi momente în care sexul cade pe planul al doilea, în timp ce voi vă găsiţi alte ocupaţii. Totuşi, nu este sănătos să rămâneţi în această situaţie, pentru că problema se poate adânci…
Dacă începi să te simţi atrasă de alte persoane sau chiar te gândeşti să îl înşeli, este timpul să investeşti mai mult timp şi energie în relaţia ta de cuplu, ca să te simţi din nou satisfăcută, din toate punctele de vedere.

4. Vrei o relaţie mai bună
Este o investiţie financiară serioasă ca să mergeţi la terapia de cuplu, dar asta înseamnă că vrei să faci tot posibilul ca să fiţi fericiţi împreună. Cu ajutorul terapiei poţi învăţa să îţi iubeşti partenerul mai bine, aşa cum are nevoie şi invers. Vrei ca totul să fie bine chiar şi când lucrurile nu sunt stricate între voi.

5. Treceţi printr-o schimbare majoră
Este perfect normal ca un cuplu să meargă la consiliere după o traumă, ca infidelitatea sau un deces în familie. Dar terapia de cuplu mai este bună şi pentru viitoarele schimbări ce pot avea loc în relaţia voastră: vreţi să aveţi un copil sau vă pregătiţi pentru o relaţie la distanţă. Astfel, vă puteţi face o strategie şi puteţi anticipa posibile probleme ce pot apărea.

Categoria: Despre sex

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad