Terenuri și locuințe mai ieftine, vândute de bănci la executări silite


Pe site-urile unităţilor bancare, pe lista imobilelor executate silit puteți găsi apartamente şi terenuri care se vând la preţuri avantajoase. Cei care doresc să își cumpere o locuință la un preț mai scăzut față de cel al pieței, trebuie să se înscrie la aceste licitații organizate de unitățile creditoare din Gorj.

La majoritatea băncilor găsești apartamente, case și terenuri care se vând la prețuri mai mici decât cele de la agențiile imobiliare sau de la proprietari. Potrivit site-ului www.media.imopedia.ro, persoanele care doresc să achiziţioneze un imobil de la executări silite trebuie să depună, până la termenul stabilit pentru licitație, un avans de 10% din prețul de pornire. În cazul în care acesta câștigă licitația, beneficiarul trebuie să achite prețul întregului imobil în maximum 30 de zile de la câștigarea licitației. Din fericire pentru cei care nu dispun de cash, această sumă poate fi plătită și printr-un credit bancar. „Imobil situat în localitatea Târgu-Jiu, pe strada Slobozia, nr. 209, județul Gorj, fiind înscris în Cartea Funciară nr. 1 a localității Târgu-Jiu, având nr. cadastral 966. Imobilul este racordat la toate utilitățile, fiind amplasat într-o zonă liniștită a localității. Preț 45.624 euro”, scrie pe site-ul unei unități bancare. Toate anunţurile privind desfăşurarea licitaţiilor pentru bunurile executate silit pot fi găsite pe site-urile instituţiilor bancare respective.

Apartament de la bancă

Mai mulți gorjeni au reușit să cumpere o locuință mai ieftină participând la aceste licitații. „Am cumpărat un apartament în zona Liceului Ecaterina cu 1,3 miliarde lei vechi. Este mai ieftin decât cele vândute de agențiile imobiliare. Nu are nicio îmbunătățire, iar ca să îl putem cumpăra de la executări silite, ne-am împrumutat de la prieteni și părinți, ne trebuia pe loc, nu ne dădea banca așa rapid. Trebuia să avem 10% din sumă. Ne va fi greu cu banii, dar măcar avem casă. Pentru restul sumei, am luat din bancă”, a spus Diana Colțescu, o tânără din Schela. Tinerii care nu au posibilități financiare (și sunt destul de mulți) se încumetă destul de greu să își facă un credit în bancă pentru achiziționarea unei locuințe. O unitate bancară, de exemplu, vinde un apartament cu două camere în municipiul Motru cu 44.558 lei. Apartamentul este scos la licitație, însă data licitației nu se cunoaște încă. Chiar dacă creditul este unica soluție, unii spun că nu îndrăznesc: „Îmi este teamă să îmi fac un credit. Din păcate, nu am siguranța locului de muncă și cum să îmi plătesc datoriile dacă rămân șomer? O să încercăm să strângem bani, să vedem ce facem. Până una alta, stăm și în chirie. A devenit greu de tot la noi în țară să îți cumperi casa ta”, a spus Marian Popa, din Târgu-Jiu.

Licitații publice

Licitaţia publică este metoda prin care o bancă, cu ajutorul unui executor judecătoresc, poate vinde proprietăţile urmărite în cadrul executărilor silite, scrie pe site-ul www.imobiliare.ro De obicei, locul de desfăşurare a licitaţiilor este fie la sediul executorului judecătoresc, fie la sediul băncii creditoare. Participarea la licitaţie presupune îndeplinirea unor condiţii ce sunt menţionate în publicaţia de vânzare. Licitaţiile reprezintă oportunităţi de a cumpăra proprietăţi sub valoarea de piaţă a acestora şi de aceea se recomandă urmărirea în timp a proprietăţilor care prezintă interes.


Categoria: Dezvăluiri

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad