Terenurile, foarte căutate în Gorj

Chiar dacă România încă nu a ieșit din criză, iar problemele financiare cu care se confruntă sunt destul de mari, acest lucru nu îi împiedică pe români să construiască. La nivelul județului Gorj, în cursul anului 2013 au fost cumpărate mii de terenuri. Peste 90% dintre acestea au fost folosite pentru construirea unei case.

Potrivit specialiștilor, cele mai căutate sunt terenurile situate în cartierele noi, aflate în apropierea municipiului Târgu Jiu. ,,Se caută foarte mult terenurile, în special cele din apropierea orașului. Oameni vor să cumpere un teren pentru că preferă să locuiască la casă, unde se pot bucura și de o curte, fie ea cât de mică, și nu la bloc, unde mereu există un vecin care folosește bormașina la ore nepotrivite sau care vorbește mai tare decât ar fi necesar. Anul acesta am avut foarte multe cereri pentru terenuri. Oferta e mare, sunt terenuri cu prețuri de 3-4 euro/mp și terenuri  care ajung la 100 de euro/mp. Depinde de zona în care e situat terenul, de suprafața pe care clientul o dorește; cu cât e suprafața mai mare, cu atât e prețul mai mic. Depinde de utilitățile pe care terenul respectiv le are etc. Sunt multe lucruri care trebuie luate în considerare la achiziția unui teren”, a spus Andrei Cimpoieru, agent imobiliar.

Casele se vând foarte greu

Dacă pentru terenuri cererea e foarte mare, lucrurile stau altfel atunci când vine vorba despre case. Fie că sunt mai vechi, noi sau la roșu, acestea se vând foarte greu. „Casele se vând mai greu. Asta pentru că o casă costă mai mult decât un teren, iar în cazul unui teren, lucrurile sunt mai simple, pentru că omul cumpără terenul și construiește pe parcurs în funcție de resursele financiare de care dispune”, a spus Andrei Cimpoieru.

Plata în rate

Pentru a fi siguri că își vând terenul sau casa pe care o dețin proprietarii acceptă din ce în ce mai multe metode de plată. Astfel, sunt persoane dispuse să ofere un teren în schimbul unei mașini sau să accepte plata terenului sau a casei pe care o au la vânzare în rate, inclusiv prin intermediul creditelor bancare.

Categoria: Eveniment

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad