Termocentralele CEO, în atenția Comisiei Europene

România va solicita Comisiei Europene (CE) să amâne cu doi ani termenul până la care termocentralele au obligaţia de a reduce emisiile poluante, ţinta fiind ratată din cauza lipsei fondurilor necesare, a declarat, marţi, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, la conferința de presă organizată în Capitală.
„Va trebui să cerem amânarea cu doi ani a perioadei pentru reducerea emisiilor de CO2 la termocentrale. Ne trebuie foarte mulţi bani, iar ţinta pentru retehnologizări nu a fost atinsă din cauza lipsei banilor”, a spus ministrul, citat de agențiile de știri.

El a adăugat că termocentrale precum Mintia, Craiova, Turceni şi multe centrale termice aflate în administrarea primăriilor din oraşe au nevoie de retehnologizări.
Pe de altă parte, Niţă a atenţionat autorităţile locale care au în administrare CET-uri în cogenerare că trebuie să plătească valoarea combustibililor utilizaţi. Multe astfel de centrale au însă datorii mari către furnizorii de materii prime din cauza că au încasări slabe de la clienţi şi pentru că multe primării nu dispun de fondurile necesare.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: ,

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. inna says:

    Afirmatie eronata a domnului ministru Nita, denota superficialitate! Ratarea tintei pentru investitiile in protejarea mediului ce poate pune in pericol insasi functionarea viitoare a termocentralelor a fost consecinta proastei gestionari a fondurilor de investitii in perioada in care termocentralele “duduiau” si inregistrau profituri uriase , a lipsei de strategie si dezinteres din partea decidentilor , desi se cunostea de ani buni problema emisiilor poluante,termenele si consecintele acestora.Acum ,cand termocentralele se confrunta cu dificultati in vanzarea energiei,costuri mari de productie etc.,termenul scadent ptr.reducerea emisiilor de CO2 este azi pentru termocentrale ca si.. “bomboana” pe coliva!Zi buna tuturor!

    Thumb up 3 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad