Timișoara, un exemplu pentru Craiova

Va fi sărbătoare pe „Oblemenco“, pe 7 septembrie, la primul meci oficial al echipei Craiovei. Un argument în această direcție l-a oferit, indirect, Timișoara.

Deși ACS Poli Timișoara a fost privită ca o echipă hibrid – dată fiind proveniența din ACS Recaș -, peste 10.000 de oameni au luat cu asalt stadionul Dan Păltinișanu, la meciul cu Dinamo. Prezența masivă i-a picat prost lui Mititelu, care se aștepta probabil la 2.000 de oameni, și care a îngânat o hibă văzută doar de el, în direct la radiogsp: „Fără galerie a fost ca un miting electoral la Timișoara. Nu poți prosti oamenii“. Timișorenii se simt însă reprezentați de echipa orașului. Mai ales că, pe 7 decembrie 2012, primarul Nicolae Robu a anunțat că ACS Poli a primit, gratuit, de la Marian Iancu, stema FC Politehnica Timișoara, palmares, culori etc. Iancu a fost astfel un gentleman față de oraș.

„Va fi echipa suporterilor“

La Craiova nici măcar nu e nevoie de un gest similar celui făcut de Iancu. CS Universitatea Craiova este, în primul rând, clubul mamă – cel care a realizat marile performanțe. Nu provine dintr-o altă entitate sportivă, ca în cazul Timișoarei. Are girul autorităților, fostelor glorii ale Craiovei Maxima, tuturor celor care s-au zbătut și și-au rupt picioarele – uneori la propriu, cum este cazul lui Emil Săndoi – pentru culori. Nu reprezintă o familie, ci un popor alb-albastru de olteni. Vorba lui Craioveanu: „Sunt convins că acest club, CS Universitatea, va atrage tot publicul din Craiova. Pentru că va fi echipa suporterilor, nu a unuia sau altuia“.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad