Tineri din județ, ajutați de Asociația Inimi de gorjeni

Asociația „Inimi de gorjeni” este o organizaţie neguvernamentală, care îşi propune îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor defavorizate socio-economic, atragerea atenţiei opiniei publice asupra problemelor semenilor lor şi încurajarea colaborării între sectorul instituţional public şi societatea civilă,  fiind înfiinţată în martie 2007.
ONG-ul are în derulare numeroase proiecte prin care ajută copiii, tinerii, în general, persoanele defavorizate. Astfel, prin programul „Școala pentru toți”, Asociația derulează activități de sprijinire a elevilor şi studenților care se afla în monitorizarea DGASPC Gorj. Programul a finanțat achitarea de taxe de studiu, taxe de cazare, achiziţionarea de uniforme şcolare, rechizite etc. pentru mai mulți tineri din Gorj. „Studentul C.M.Ş. are domiciliul în comuna Crasna şi este student  la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din Craiova, în anul IV, zi, fiind un student care primeşte bursă de merit pentru rezultatele obţinute la învăţătură. Familia din care provine tânărul este una cu probleme sociale. Mama este persoană cu handicap, iar tatăl este asistent personal. Sora sa, C. L. V., este elevă la Colegiul Tehnic Henri Coandă din Târgu-Jiu şi este persoană cu handicap, fiind încadrată în gradul de handicap grav (vizual). Studentul a fost sprijinit de către Asociaţia Inimi de Gorjeni din anul II universitar prin achitarea taxei de cazare. Având in vederea situația materială şi socială a studentului C. M.Ş., acesta a fost sprijinit de noi cu suma de 875 lei în vederea achitării contravalorii cazării la internatul Universităţii, pentru semestrul II al anului universitar 2012-2013”, a declarat Sorin Torop, președintele Asociației „Inimi de gorjeni”.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad