Titulari menajaţi… pentru 3 puncte!

Pandurii Târgu Jiu – Oţelul Galaţi 2-1
Au marcat: Paraskevas (’47) şi Eric (’90+2)/Astafei (’20)
Pandurii Târgu Jiu: Lazar – Pleaşcă, Mamele, Paraskevas (Erico ’64), Bohale – P. Anton, Nistor – Buleică, C. Cristea (Eric ’62), Nicoară – Lemnaru (Matulevicius ’63). Antrenor: Cristian Pustai
Oţelul Galaţi: Brăneţ – Joao Felipe, Sârghi, S. Costin, D. Popescu – Filip, Giurgiu – Iorga, Neagu (Milea ’75), Marquinhos (Băjenaru ’89) – Astafei (Paraschiv ’77). Antrenor: Ionuţ Badea
Cartonaşe galbene: Nistor ’36, Pleaşcă ’58, Nicoară ’66, P. Anton ’84 / D. Popescu ’4, Marquinhos ’66, Giurgiu ’90+1
Arbitri: Teodor Crăciunescu (central) – Petru Marian Gaspar, Adrian Popescu (asistenţi) – Nicolae Cătălin Botaş (rezervă)
Observatori: Rodion Cămătaru, Nicolae Grigorescu.
Stadion „Tudor Vladimirescu” (Târgu Jiu), spectatori: 2.500

Fără câţiva oameni de bază, Pandurii a reuşit să smulgă în extremis 3 puncte Oţelului Galaţi. Victoria de aseară asigură astfel un bun moral pentru returul cu Hapoel Tel Aviv din turul III preliminar al Europa League.

Cu chiu cu vai, Pustai and Co. au respirat uşuraţi la finalul confruntării de la Târgu Jiu cu „sperietoarea” Oţelul Galaţi, formaţia în faţa căreia gruparea gorjeană s-a chinuit mai mereu să scoată puncte. Ultima şi prima victorie directă a Pandurilor data din sezonul trecut (scor 3-2), succes obţinut pe teren propriu în urma unei dispute extrem de echilibrate, la fel ca şi cea de aseară. Şi pentru ca misiunea echipei oltene din etapa a III-a a campionatului 2013-2014 să fie şi mai dificilă, Pustai începea meciul fără nu mai puţin de 6 titulari (Unguruşan, Da Silva, Momcilovic, Breweeld, Eric şi Matulevicius), toţi menajaţi pentru jocul din Europa League cu Hapoel Tel Aviv. Chiar şi aşa, primul mitan avea să se dovedească destul de echilibrat, cu un uşor plus în dreptul oaspeţilor gălăţeni. Incursiunile lui Pleaşcă şi Nicoară nu au putut să modifice tabela pentru Pandurii, în schimb, la prima acţiune periculoasă, Oţelul avea să deschidă scorul în minutul 20, Astafei reluând mingea în poartă din doar 4 metri, după o centrare a lui Iorga în care toată apărarea gazdelor a fost depăşită. Resimţind şocul, rezervele lui Pustai au bătut pasul pe loc, astfel că pauza indica un 0-1 sec în trupei lui Badea, venit şi el la Târgu Jiu să răzbune „debarcarea” din urmă cu 2 ani jumate. Ieşiţi parcă mai decişi de la cabine, Pandurii aveau să restabillească egalitatea pe tabelă chiar în debutul părţii secunde. În urma unui adevărat carambul în careul Oţelului, Paraskevas marchează cu un şut de la aproximativ 10 metri, cu toată opoziţia lui Brăneţ. Simţind parcă gustul unei noi victorii, Cristi Pustai decide ca în ultima jumătate de oră să-şi arunce în luptă 3 piese grele: Eric, Da Silva şi Matulevicius. Rezultatul nu este imediat, însă jocul se schimbă clar în favoarea gazdelor, care controlează tot mai des zona de la centrul terenului. Inevitabilul se produce cu şansă chiar în minutele de prelungire, atunci când Eric execută impecabil o lovitură liberă şi face 2-1, stabilind scorul final al partidei. La final, toată lumea de la Pandurii se bucură, însă o face oarecum rezervat, atenţia îndreptându-se către returul din turul III preminar al Europa League, cu Hapoel Tel Aviv. Cel puţin la capitolul moral, gorjenii posedă un nou avantaj prin această ultimă victorie, coroborată cu o conservare a forţelor datorită deciziei (inspirate) de a menaja mai mulţi titulari.

Categoria: Sport

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad