TOP 10 destinaţii care te-ar putea ucide

Îţi place să călătoreşti? Alege-ţi destinaţiile cu foarte mare atenţie. Fie că vorbim de ţări în care revoltele şi luptele interne sunt la ordinea zilei, de oraşe în care traficanţii de droguri au generat multe conflicte, fie că riscul să fii jefuit sau chiar răpit în miezul zilei este ridicat, sunt anumite locuri pe care cel mai bine ar fi să le eviţi. Iată care sunt destinaţiile care te-ar putea ucide.

1. Libia

Ameninţare: Este foarte probabil să îţi pierzi viaţa prins în mijlocul unui schimb de focuri. Libia este o prezenţă mai puţin cunoscută a Patrimoniului UNESCO. Cu mii de ani de istorie (elenă şi roman) întipărită în ruinele din oraşe ca Sabratha, Leptis Magna sau Cyrene, Libia şi-ar putea axa economia pe turism. Cu toate acestea, foarte puţină lume le vizitează. Conflictele armate, controlul militar strict sau revoltele interne nu ajută prea mult industria turismului.

2. Haiti

Ameninţare: Este foarte posibil să te îmbolnăveşti de holeră sau să fii prins într-un protest violent împotriva guvernului. Plaje tropicale, apa cristalină, peisaje de poveste, o capitală vibrantă şi o ţară plină de istorie. Pare destinaţia perfectă, nu-i aşa? Eh, bine, nu e. Pentru că vorbim de Haiti, o ţară în care grevele şi protestele violente împotriva guvernului au ajuns, după cutremurul care a devastat țara în 2010, să fie la ordinea zilei.

3. Somalia

Ameninţare: Este foarte probabil să mori într-un atac terorist sau să fii victima unei crime stradale. Ceea ce puţini ştiu este că Somalia are privelişti ce par desprinse din poveşti. Unde mai pui că mâncarea este delicioasă. Luptele dintre cartelurile de droguri, războiul civil şi violențele transfrontaliere sărăcesc această ţară de potenţialul său turistic extraordinar. Dacă vrei totuşi să vizitezi Somalia, este recomandat să angajezi 10 gărzi de corp înarmate, care să te protejeze non stop.

4. Venezuela

Ameninţare: Este foarte posibil să dispari sau să mori într-un mod misterios în timp ce explorezi ţara. Venezuela este cunoscută pentru cea mai înaltă cască din lume, Casca Îngerilor, dar şi pentru pădurile tropicale, vegetaţia luxuriantă, fauna diversă şi miile de specii de orhidee. De ce nu este, totuşi, Venezuela o destinaţie de top? Pe lângă faptul că este cel mai comun punct de oprire a drogurilor în drumul lor spre Statele Unite, Caracas, capitala Venezuelei, ocupă locul doi în topul capitalelor cu o rată ridicată a criminalităţii.

5. Brazilia

Ameninţare: Este foarte posibil să fii înjunghiat pentru telefonul mobil pe care îl porţi în buzunar. Cine nu ar vrea să vizitieze Brazilia? Carnavalul de la Rio, plaje superbe, metropole exuberante şi o viaţă de noapte diversificată. Brazilia ar putea fi una din destinaţiile de top ale lumii. Unde mai pui că, în 2016, Jocurile Olimpice se vor organiza în Rio de Janeiro. Rata criminalităţii în Brazilia este de patru ori mai mare decât cea din Statele Unite, iar jafurile, violențele dintre grupurile rivale sau alte tipuri de crime sunt atât de dese în ţară, încât fiecare locuitor are cel puţin o poveste captivantă de spus.

6. Irak

Ameninţare: Este foarte posibil să fii răpit în schimbul unei răscumpărări uriaşe pe care guvernul nu poate şi nici nu o va plăti. Irak are o cultură şi o istorie bogată şi diversă. Babilon, unul din cele mai importante oraşe ale lumii antice şi capitala Impriului Babilonian, se află unde este azi capitala Irak-ului. Din păcate, din cauza războiului şi a dictaturii lui Saddam Hussein, multe edificii au fost luate de alte ţări, iar altele urmează să fie reconstruite. Cei care se încumentă să viziteze Irak-ul, în ciuda faptului că vizele pentru turişti sunt o raritate, riscă să fie răpiţi în schimbul unei răscumpărări uriaşe pe care guvernul nu şi-o va permite. De asemenea, câmpurile minate reprezintă un alt pericol.

7. Zimbabwe

Ameninţare: Este foarte posibil să îţi pierzi viaţa din cauza modului haotic şi periculos de condus al şoferilor de taxi sau călcând pe o mină neexplodată. Pe lângă faimoasa Cascadă Victoria, Zimbabwe are unele din cele mai spectaculoase atracţii naturale. Păduri conservate, rezervaţii naturale, peisaje şi experienţe de vis sunt doar câteva din punctele pe care un pachet turistic în Zimbabwe le-ar putea oferi. Numai că localnicilor nu prea le plac turiştii şi au recunoscut asta făţiş, iar climatul politic nu este cel mai stabil sau mai paşnic.

8. Africa de Sud

Ameninţare: Este foarte posibil să mori lovit de o maşină sau jefuit. Una din cele mai faimoase destinaţii safari se află în Africa de Sud. S-ar putea totuşi să reconsideri o expediţie în safari la auzul veştii că rata accidentelor şi a crimelor violente este extrem de ridicată aici.

9. Pakistan

Ameninţare: Este foarte posibil să mori din cauza unui atac cu bombă. În Pakistan se află al doilea cel mai înalt vârf din lume, K2. Mai mult, pentru cei pasionaţii de drumeţii, țara oferă cele mai spectaculoase privelişte. S-a putea să-ţi placă foarte mult şi oraşele care au rămas prinse parcă într-o altă era. S-ar putea să îţi placă mai puţin grupările teroriste pe care le întâlneşti la tot pasul, atentale cu bombe şi luptele dintre grupurile rivale.

10. Muntele Everest

Ameninţare: Nu vei fi prins în mijlocul unui conflict armat, dar este foarte posibil să mori îngheţat. Poate că mulţi dintre noi au visat că, într-o zi, vor cuceri cel mai înalt munte din lume: Everest. Sigur, sentimentul că ai reuşit să ajungi în vârful lumii nu poate fi doborât de nimic altceva. Asta dacă nu mori îngheţat pe drum sau nu cazi într-o prăpastie.

www.yuppy.ro

Categoria: Puls

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad