Transalpina va contribui la dezvoltarea turismului

Transalpina sau „Drumul Regelui” este unul dintre cele mai atractive puncte turistice din întregul județ Gorj, dar nu a fost încă finalizat. Reprezentanții autorităților județene au primit asigurări de la membrii Guvernului Ponta că Transalpina va fi gata la anul, cel mai probabil, după ce se va finaliza procesul regionalizării. Această șosea este unul dintre punctele tari ale Gorjului și atrage mii de turiști anual.

Cea mai înaltă șosea din România, Transalpina, va fi finalizată abia după regionalizare, sau cel puțin așa susține Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj. „S-au cheltuit banii fără să se urmărească ca lucrarea să fie viabilă, să fie dusă la bun sfârșit. S-au plătit banii, dar nu a fost transparență în executarea lucrării. O lucrare începută nu va fi abandonată. Va începe o nouă procedură, până la urmă va fi finalizată. Cel mai probabil va fi finalizată după ce se va realiza regionalizarea”, a spus Ion Călinoiu, președintele CJ Gorj. Săptămâna trecută, când a fost la Târgu-Jiu, vicepremierul Liviu Dragnea a promis sprijin pentru proiectele de interes judeţean, referindu-se în principal la Transalpina: „În ceea ce priveşte DN 66 şi Transalpina, abordarea mea este clară: când te-ai apucat de un obiectiv, trebuie să îl duci până la capăt. Judeţul Gorj are această capacitate energetică, dar judeţul Gorj trebuie să fie cunoscut şi pentru turism. Este extrem de frumos. Am fost în liceu aici, în facultate, în zona Novaci. Sunt locuri care merită să fie vizitate de turiştii români şi străini. Turismul se dezvoltă nu numai prin pliante şi dacă punem indicatoare. Este nevoie şi de o infrastructură. Avem nevoie de un drum rapid care să lege Gorjul de una din cele două viitoare autostrăzi: Craiova-Bucureşti sau Timişoara-Deva-Sibiu. Sau poate de amândouă. E un potenţial aici şi trebuie folosit”, a declarat vicepremierul Dragnea, la Târgu Jiu.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad