Transferuri pe bandă rulantă la Pandurii

După legitimările lui Paulinho, Alex dos Santos şi Distefano, Pandurii sunt foarte aproape acum de a mai transfera încă trei fotbalişti străini: un atacant şi un mijlocaş.

Odată rezolvate actele pentru portughezul Paulinho, brazilianul Alex dos Santos şi argentinianul Distefano (adică ultimele transferuri efectuate chiar săptămâna trecută), oficialii de la Pandurii s-au asigurat că antrenorul Cristi Pustai poate conta pe cei trei stranieri şi în următoarele dispute oficiale. Astfel, conducerea grupării de fotbal gorjene i-a trecut deja pe aceştia pe lista UEFA pentru a avea drept de joc în grupele Europa League: „O să-i trecem pe lista UEFA pe jucătorii pe care i-am luat recent. Chiar acum i-a sosit cartea verde şi lui Paulo Dinarte (n.r. – Paulinho), va fi şi el legitimat la clubul nostru. E posibil să mai apară un jucător cu profil ofensiv, dar nu vă pot spune cu certitudine un nume. Pe lista UEFA, cu 24 de ore înainte, poţi să mai operezi doar un jucător. E vorba de un atacant, sunt multe jocuri, e greu. E bine să ai dubluri pe posturi, e bine că-şi revine şi Lemnaru, tehnicianul o să aibă de unde să aleagă”, a declarat preşedintele executiv al clubului Pandurii Târgu Jiu, Eugen Pîrvulescu.

Negocieri avansate în Portugalia şi Olanda

Din câte se pare, transferurile pandurilor nu se vor opri aici. După Paulinho, Alex dos Santos şi Distefano, conducerea grupării de fotbal gorjene poartă acum negocieri avansate pentru a mai aduce minimum doi jucători noi. Preşedintele C.A. al clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, se afla deja, ieri, în Portugalia, unde a discuta înregimentarea a doi atacanţi „de perspectivă” în rândul trupei lui Pustai. De asemenea, Condescu va pleca apoi în Olanda pentru a încerca să transfere şi un mijlocaş de creaţie. „Sunt la masa negocierilor, sunt în Portugalia. Sunt în negocieri foarte avansate, sper ca într-o oră să finalizăm discuţiile. Sunt doi atacanţi de perspectivă, unul este francez. Nu luăm de la Braga. Sunt atacanţi de careu. Mai încercăm şi mâine un transfer, dar în acea situaţie lucrurile nu ne presează. Dacă termin aici, în seara asta plec în Olanda pentru un «număr 10» din liga a doua”, a dezvăluit boss-ul pandurilor.

„Asta e viaţa, ne place Europa…”

Graba cu care cei de la Pandurii încearcă să aducă noi întăriri pentru lotul antrenat de Cristi Pustai nu pare să surprindă, mai ales dacă ţinem cont de faptul formaţia de fotbal gorjeană va fi angrenată foarte curând pe nu mai puţin de trei fronturi: Liga I, Cupa României şi Europa League. Conducerea pandurilor spera ca în felul acesta echipa din Târgu Jiu să poată face faţă cu succes ineditei provocări: „Asta e viaţa, ne place Europa… Nu e uşor, e greu pe 3 fronturi, dar e frumos, merită toate eforturile. Având dubluri pe posturi şi fără accidentări sau suspendări, sper s-o scoatem la capăt până la finele anului. Ne dorim puncte importante în campionat, calificări în Cupa României şi puncte în Europa”, spune executivul Eugen Pîrvulescu.

Pandurii – locul 33 în Europa!

Deja nu mai e un secret pentru nimeni faptul că Pandurii se află la cel mai bun sezon din istoria clubului. Obţinând titlul de vicecampioană a României şi calificaţi în premieră în grupele Europa League, echipa gorjeană a ajuns acum între primele 50 de formaţii de pe „bătrânul continent”. Rezultatele înregistrate în Europa League au urcat Pandurii în clasamentul european până pe locul 33 în topul celor mai bune echipe din acest sezon, cu un total de 3.125 puncte. Foarte interesant este că trupa lui Pustai se află clasată momentan în faţa unor nume grele din fotbalul european, cum ar Rubin Kazan, Anji, FC Sevilla, Betis Sevilla, Valencia sau Tottenham, ţinând cont că acestea au început mai târziu parcursul în cupele europene.

Categoria: Dezvăluiri

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad