Trei primari din județ susțin că muncesc mult și sunt plătiți prost


Edilii comunelor Căpreni, Slivilești și Dănești sunt nemulțumiți de salariile pe care le încasează lunar, de la stat.

Am întâlnit și primari cărora nu le convine leafa pe care o primesc lună de lună. Edilii spun că în comparație cu munca pe care o prestează, șapte zile din șapte, la orice oră din zi și din noapte, banii sunt puțini. Primarul comunei Căpreni, Emil Cătănoiu, câștigă lunar 1700 de lei, sumă insuficientă pentru edil. „Problema salarizării funcționarilor publici este puțin cam deficitară. Cetăţenilor nici nu le vine să creadă ce salarii mici avem. Şi, nu e vorba numai de noi, ci şi de funcţionarii primăriei, care abia câştigă câte 600-700 de lei. Avem o grămadă de probleme. Avem încredere că vicepremierul Liviu Dragnea va rezolva această problemă. Eu câștig 1700 de lei. Avem o grămadă de probleme pe raza comunei Căpreni. Nu putem să venim dimineața la serviciu și să ne întoarcem acasă la ora patru”, declară Emil Cătănoiu, priamarul comunei Căpreni.

Și Bucurescu se plânge de salariul mic

Păstorește o comună mare. Are în administrare opt sate. Primarul comunei Slivilești spune că, la el, nu contează că este sâmbătă sau duminică; când se petrece vreun eveniment neplăcut pe raza comunei, se trezește și noaptea târziu pentru a merge la fața locului. „Am opt sate de administrat şi numai 1900 de lei salariul. E foarte puţin, raportat la timpul alocat localităţii. Un primar munceşte şi sâmbăta, şi duminica”, afirmă edilul comunei Slivileşti, Sorin Bucurescu.

Emilian Rusu din Dănești – alt primar nemulțumit

Edilul comunei Dănești spune că, după ce că salariile sunt mici și personalul care lucrează în primării este insuficient. „Salariile sunt mici. Eu încasez lunar 2100 de lei. La noi, munca este nenormată, lucrăm non-stop. Dacă este incendiu la ora douăsprezece noaptea, suntem obligaţi să mergem acolo. Am înțeles că vom trebui să micșorăm și organigramele de la 1 ianuarie 2014, din 24 de posturi, va trebui să rămân cu 15. Cu cine să mai lucrez?”, se întreabă Emilian Rusu.


Categoria: Politică

Tags:

Commentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. P. says:

    Aproape ca-ti vine sa versi o lacrima de mila bietilor oameni.Nici nu-ti vine sa crezi ca primesc doar atat.Ce-ar fi daca ne-ai arata,Nea Iuliule,un stat din care sa rezulte aceste sume;punem pariu ca n-ai curajul?Dincolo de asta norocul lor este ca,asa cum trebuie sa fie un primar,sunt foarte gospodari si eficienti.Daca localitatile pastorite de ei progreseaza(cu banii trebuie sa faci ceva si asta se chiama progres)dupa regula progresiei aritmetice,progresul propriilor gospodarii s-a aliniat regulilor celei geometrice.Cel din Slivilesti,de exemplu,se descurca inainte de a fi primar cu leafa de invatator a sotiei si cu ce mai adunase el intr-o saptamana de,,lucru”prin Germania,lucru pentru care multa vreme il tot cauta politia.Pe el il dadusera oameni rai afara din jandarmerie pentru comportament deosebit de(cel)bun.Acum insa cu cei 1900 de lei face minuni.Isi ia in fiecare an cate o masina si un apartament prin Timisoara.Are Dacia papuc,Volkswagen Bora,Vitara,utilaje agricole si terasiere iar in ultimul an si-a achizitionat un X6 si apartamentul din Tm.al lui ,,nasu’”.Ca un bun samaritean nici nu se lauda cu realizarile sale trecandu-le pe numele prietenilor ,care nici in vis n-ar putea cumpara asa ceva,sa se laude ei iar el plateste doar taxele.Cu mari responsabilitati in educarea tinerei generatii da un bun exemplu.A adoptat o studenta de 20 de ani ,ai carei parinti despartiti sunt plecati demult in strainatate,de a carei educatie se ocupa de(foarte)aproape.De muncit munceste foarte mult.In timpul saptamanii organizeaza si coordoneaza echipele ce se ocupa cu achizitionarea(fara bani)de lemne din padurile satenilor.Mai intervine pe langa gateristii cu mari probleme pentru prelucrarea lemnului respectiv si se ocupa cu valorificarea produselor finite.Aici colaborarea cu silvicul este perfecta.El le promite ca face ciocul mic la furaciunile lor iar ei se fac ca nu vad nimic.Cand vreun cetatean nu mai poate rabda ca-i jefuit si invingand teama ca-i va lua foc casa,merge si reclama,intervine,,pretenul”Ladaru si se aranjaza.Deasemenea nu are mai niciun wee-keend liber zburand(cu x6)la Timisoara ca sa-i desavarsasca,,educatia”pupilei.Mare om si lumea rea nu-l apreciaza pe primare(de la primata)nostru la adevarata sa valoare.El este,,tradat”chiar de prieteni ,in cazul de fata Caragea si Mota care nu-i apreciaza cum trebuie faptele.,,Dumnezeu”(ala care va veni ca asta…!)poate ii va rasplati dupa cum merita.

    Thumb up 2 Thumb down 0

  2. P. says:

    @ P.:,,Se cheama!”

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad