Trenul Regal, disponibil publicului în Gara Târgu-Jiu


Trenul Regal al României va fi garat  în Gara Târgu Jiu pentru vizitare timp de trei zile, în perioada 9-11 septembrie. Vizitarea este gratuită. Autorităţile judeţului Gorj au adus Trenul Regal la Târgu Jiu în cadrul „Zilelor turismului gorjean”.

Turiștii aflați în Târgu-Jiu, dar și cetățenii urbei, pot vizita în aceste trei zile Trenul Regal care se află în gara din municipiu. Astfel, între orele 10.00 – 17.00, publicul interesat poate vizita: expoziţie temporară integrată de machete şi exponate din Muzeul CFR, diorama demonstrativă a unui traseu feroviar. Reprezentanții Consiliului Județean Gorj și cei ai Prefecturii, organizatorii evenimentul de promovare turistică a județului, au adus Trenul Regal la Târgu-Jiu în cadrul „Zilelor Turismului gorjean”. Ion Călinoiu, președintele CJ Gorj, a declarat că la anul speră ca și un reprezentant al casei Regale de România să fie prezent la Târgu-Jiu. Președintele CJ Gorj a semnat în cartea de onoare a trenului, unde, de-a lungul timpului, au semnat diferite personalităţi care au vizitat garnitura, inclusiv principesa Margareta şi principele Radu Duda. „Este un eveniment deosebit de important: Zilele Turismului Gorjean, eveniment promovat de Consiliul Judeţean în parteneriat cu autorităţile judeţene din Gorj şi Hunedoara, cu alţi parteneri şi cu Autoritatea Naţională de Turism. Deschiderea s-a făcut vineri printr-un simpozion deosebit în materie de promovare şi realizarea unui produs cu potenţial turistic. Evenimentul a continuat cu Festivalul «Transalpina» şi astăzi, bineînţeles, cu ceva deosebit: sosirea, în Gara Târgu-Jiu, a trenului de epocă Moldoviţa. El scoate în evidenţă, pe de o parte, potenţialul turistic al Defileului Jiului, iar pe de altă parte marcăm 65 de ani de la realizarea investiţiei de cale ferată”, a afirmat Ion Călinoiu, președintele CJ Gorj. „Era normal ca în cadrul «Zilelor Turismului Gorjean», acasă la Brâncuşi, să avem acest moment care să fie în Gara din Târgu-Jiu. Acum un an de zile, când am avut o întâlnire la Gara de Nord din Bucureşti, am spus că un loc mai important decât acela nu se putea alege, pentru că a fost locul în care toţi gorjenii se întâlnesc, în gară. În cadrul Zilelor Turismului era normal să avem acest moment, să ne întâlnim în Gara din Târgu-Jiu, încărcată de istorie”, a spus Claudiu Teodorescu la întâlnirea de ieri.

Monument dedicat constructorilor căii ferate


Ieri, reprezentanții autorităților județene și ai mass-media au făcut o deplasare de la Târgu Jiu la Petroşani, cu trenul de epocă Moldoviţa. Aceștia au participat și la inaugurarea în Defileul Jiului a unui monument dedicat constructorilor căii ferate care leagă nordul judeţului Gorj de sudul judeţului Hunedoara. „A avut loc o slujbă de pomenire a lucrătorilor ce au realizat sau au lucrat la sau pe calea ferată Bumbeşti – Livezeni, s-au acordat distincţii lucrătorilor (ingineri, revizori cale şi puncte periculoase, paznic puncte periculoase, picheri) de pe calea ferată Bumbeşti – Livezeni. De asemenea, am vizitat expoziţia de fotografie a lucrărilor de artă de pe linia Bumbeşti – Livezeni (fotografii realizate în anii de construcţie) şi prezentarea unor secvenţe din filmul documentar realizat pentru acest eveniment”, a spus Oana Paloș, purtătoarea de cuvânt a Consiliului Județean Gorj.

Categoria: Eveniment

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad