Triplă la debut pentru Shamsin


Pandurii Târgu Jiu – Farul Constanța 4-0

Stadion „Tudor Vladimirescu” (Târgu Jiu), spectatori: 1.500
Au marcat: Alex dos Santos (min.2), Shamsin (’27, ’69, ’74)
Pandurii: Lazar – Pleaşcă, Mamele, Rada, Bohale – Anton, Cristea (’46, Adrovic), Di Stefano (’46, D. Rubio), Paulinho – Alex dos Santos (’66, Matulevicius), Payez Shamsin. Antrenor: Cristi Pustai.
Farul: Neagu – Vădaşcă, Butoi, Coteanu, Ghenciu (’71, An. Tudor) – Năstase, Berdi, Niţescu, Pâslaru (’46, Anton) – Romaşcanu, Tohăzan (’56, Irimia). Antrenor: Ion Răuţă.
Cartonaş galben: Romaşcanu.
Au arbitrat: H. Feşnic – Al. Cerei, G. Szabo.
Observatori: A. Huzu şi P. Mehedinţu.

 

Conform aşteptărilor, Pandurii a făcut instrucţie cu Farul Constanţa în partida contând pentru faza 16-imilor Cupei României. Rezervele lui Cristi Pustai au surclasat formaţia de ligă secundă cu scorul de 4-0, trei dintre reuşitele gazdelor fiind opera atacantului libanez Fayez Shamsin, aflat la meciul de debut în tricoul pandur.

Deşi era vorba de o competiţie „în obiectiv”, Cristi Pustai a preferat să-şi odihnească, ieri, titularii în partida din 16-imile Cupei României cu Farul Constanţa. Evoluând pe teren propriu şi având în faţă o echipă evident mai slab valoric, formată din puşti între 16 şi 19 ani, tehnicianul pandurilor nu s-a înşelat deloc, având o misiune extrem de facilă în compania Farului. Astfel, echilibrul avea să se rupă încă din minutul 2, atunci când Alex dos Santos a făcut 1-0, reluând simplu balonul în plasa „marinarilor” după o centrare venită de la Paulinho. Dorind să facă scor, dar şi să-l impresioneze pe Cristi Pustai, rezervele echipei gorjene şi-au continuat şarjele ofensive în faţa Farului, care s-a mulţumit doar să se retragă în propria jumătate cu tot efectivul. Libanezo-germanul Shamsin putea face foarte repede 2-0, în minutul 10, dar mingea a întâlnit doar bara, astfel că dublarea avantajului a fost amânată. Cel puţin până în minutul 27, când acelaşi Shamsin, aflat chiar la meciul de debut, şi-a trecut numele pe lista marcatorilor:  scăpat pe contraatac, Di Stefano fentează un fundaş şi trage pe poartă, Neagu respinge în lateral, dar libanezul vine din spate şi, dintre doi adversari, împinge mingea în poartă din 5 metri. Până la pauză, în ciuda dominării gazdelor, şi a dorinţei tinerilor jucători de la Farul să ţină cât mai mult de minge, Pandurii nu a mai reuşit să marcheze. O nouă bară avea să fie consemnată totuşi, la scurt timp după reluare, când nou introdusul în teren, Diego Rubio, a luat la ţintă stâlpul porţii lui Neagu (min.57). Văzând că elevii săi bat pasul pe loc la capitolul finalizare, Pustai se decide să mute din nou şi îl aruncă în luptă pe titularul Matulevicius (min.66). Imediat jocul se animă, iar atacurile pandure devin şi mai „verticale”. Aşa se face că, doar 4 minute mai târziu, atacantul lituanian preia o minge la 20 de metri, care în cele din urmă ajunge la Shamsin, iar reluarea acestuia din prima, la colţul lung, îl învinge încă o dată pe Neagu. Era 3-0, iar cei 1500 de gorjeni prezenţi în tribunele „Municipalului” sperau la o nouă reuşită pentru spectacol a favoriţilor. Dorinţa fanilor s-a îndeplinit în minutul 74: Matulevicius trage din dreapta careului, Neagu respinge în faţă, Androvic pasează în stânga pentru Shamsin, care îndeplineşte o simplă formalitate din 6 metri, ducând scorul la 4-0. Până la final, rămaşi în 10 oameni odată cu nefericita accidentare a lui Matulevicius, pandurii au încercat să replice doar pe contraatac, însă tabela a rămas nemodificată. Rezultatul de ieri după-amiază duce trupa lui Pustai în optimile Cupei României, acolo unde speră să dea de un alt adversar accesibil pentru a avea o misiune uşoară pe celelalte două fronturi: Europa League şi Liga I.

Mulţumiţi de rezultat, dezamăgiţi de pierderea lui Matulevicius

Deși Pandurii a învins cu 4-0, impunându-se lejer în faţa Farului şi obţinând calificarea în faza următoare a cupei, antrenorul Cristi Pustai râde cu un ochi, iar cu altul plânge. Mai ales atunci când se gândește deja la viitoarele confruntări oficiale: „Meciul a fost destul de ușor, am folosit un singur titular. Paul Anton este suspendat pentru meciul de sâmbătă, probabil abia joi va juca, la Pacos. Pe noi ne-a interesat rulajul de jucători, sunt fotbaliști care au evoluat până acum foarte puțin, precum Pleașcă, Paulinho, Cristea. Rezultatul mă mulţumeşte, dar, din păcate, ne confruntăm cu accidentările dese, Matulevicius a recidivat în cele 25 de minute în care a evoluat cu Farul. Am sperat că își va reveni, că va înscrie, se pare că l-am pierdut pentru partida de sâmbătă. Probleme sunt și cu Erico și Christou, aflați sub tratament. În plus, l-am pierdut și pe Paulinho”, a ţinut să declare Pustai. De partea cealaltă, tehnicianul Farului, Ion Răuţă, a părut împăcat de rezultatul consemnat în faţa pandurilor, deşi scorul l-a „usturat” puţin: „Este o victorie logică, Pandurii este una printre cel mai bune echipe din România, iar noi atât am putut. Am trimis doar tineri în teren, folosind doar cinci titulari din campionat, eu zic că nu ne-am făcut de râs. Păcat de scorul acesta, de 0-4, poate a fost o diferenţă prea mare pe tabelă, după ce am arătat”.


Categoria: Sport

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad