Trucuri pentru a dormi mai bine… în doi

Fiecare persoană are propriul mod de a dormi, iar atunci când ești singură poți să dormi cum vrei, deoarece nu te deranjează nimeni. Altfel stau lucrurile când dormi cu partenerul…

Ce afecteză armonia dintre parteneri? Poate faptul că dimineața te trezești mai obosită decât atunci când ai mers la culcare din cauza că partenerul tău a sforăit. Iată ce poți face pentru a avea un somn odihnitor, alături de el.

Cât mai puțină lumină artificială
Obișnuiți să vă uitați la televizor înainte de culcare sau să mai lucrați pe laptop înainte de a stinge lumina? Atunci să nu vă mirați dacă adormiți mai greu sau aveți un somn agitat. Lumina artificială afectează producția de melatonină (un hormon care reglează ritmul somn-veghe) și intensifică ritmul cardiac, ceea ce înseamnă că programul tău de somn va fi dat peste cap.

Un orar de somn bine stabilit
Tu te trezești în zorii zilei pentru a pregăti micul dejun pentru întreaga familie, în timp ce el se uită până târziu la televizor și lenevește în pat până în ultimul moment. Nu e de mirare că dimineața nu te trezești odihnită, iar pe parcursul zilei nu te poți concentra. Ideal ar fi să mergeți în pat amândoi la aceeași oră, iar ceasul deșteptător să sune pentru amândoi în același timp, inclusiv în weekend.

„Concert” în timpul somnului
Problema sforăitului este una destul de comună, care afectează armonia multor cupluri. Pentru nopți liniștite este bine ca partenerul tău să se învețe să doarmă pe o parte și nu pe spate. De asemenea, de ajutor este și o pernă suplimentară pentru a evita blocarea căilor respiratorii.

Categoria: Despre sex

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad