Uite ce trebuie să conţină trusa ta de unelte

Să nu ai impresia că ţie nu ţi se poate întâmpla. Dimpotrivă! Nu ştii niciodată când apare o defecţiune în casă şi, de cele mai multe ori, până vine meşterul, trebuie să te descurci singur. Uite ce unelte şi scule trebuie ai obligatoriu în casă.

Necazul vine când ţi-e lumea mai dragă: se sparge o ţeavă la chiuveta din baie, se ard prizele din casă sau nu mai merg becurile. Sunt alte situaţii în care vrei să baţi sau să scoţi un cui, vrei să deşurubezi, să tai o bucată de lemn sau tablă, să măsori, să strângi un şurub sau o piuliţă. Pentru toate acestea ai nevoie de o trusă cu unelte pe care să le poată folosi oricine, inclusiv o femeie. Fiecare dintre noi trebuie să aibă în casă un ciocan, o şurubelniţă, un patent şi câteva cuie. Nu îţi trebuie ceva foarte sofisticat, ci doar strictul necesar.
Pentru pretenţioşi, trusa de scule mai poate conţine pensule pentru vopsit, un trafalet, o tăviţă pentru vopsea, un ghem de sfoară, câlţi, câteva role de sârmă, un magnet pentru recuperarea cuielor, o lanternă, un dispozitiv de tăiat tabla, dar şi un cleşte de dimensiuni mari.
Trusa de scule trebuie păstrată la îndemână. O poţi depozita în cămară într-un loc special amenajat, într-un sertar din dulapul din bucătărie sau în balcon. Indiferent unde păstrezi uneltele, asigură-te că le ţii pe toate în acelaşi loc. Nu ai vrea să te trezeşti în situaţia de a avea cuie şi şuruburi, dar să nu găseşti ciocanul sau patentul.
Iată ce trebuie să ai în casă:
- un set de chei cu care să deşurubezi sau să strângi o piuliţă;
- o ruletă;
- un ciocan cu cap pentru scoaterea cuielor;
-  set de cleşti;
-  set de şurubelniţe;
- un creion pentru testarea tensiunii electrice;
- un fierăstrău de mână;
- un cutter;
- un patent;
- daltă.

www.click.ro

Categoria: Puls

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad