Uite cum să scapi de moliile de bucătărie

Moliile se pot instala în orice cameră a casei. Ouăle de molii depuse în mâncare îţi pun în pericol sănătatea, astfel că este recomandat să scapi cât mai repede de moliile de bucătărie. Uite ce ai de făcut!

Cea mai sigură cale de a elimina moliile din dulapurile infestate este o curăţare atentă a întregii zone. Scoate şi verifică toate alimentele din dulapuri şi aruncă pe loc (direct la ghenă sau la o pubelă din exterior) orice aliment suspect.
Foloseşte aspiratorul pentru a elimina orice ou de molie căzut, apoi spală bine dulapul cu apă cu oţet. Apasă puternic cu laveta atunci când speli dulapul, pentru a te asigura că elimini orice larvă ataşată de lemn. După ce ai curăţat bine zona infestată, poţi cumpăra o capcană pentru molii, astfel încât orice insectă care a scăpat să fie ucisă.

Cum previi apariţia insectelor?

Moliile se instalează mai greu într-o bucătărie curată, în care deschizi aproape zilnic dulapurile şi faci curăţenie în mod regulat. Pentru a elimina orice şansă ca moliile să îţi infesteze bucătăria, poţi congela timp de patru zile orice aliment uscat pe bază de cereale pe care îl cumperi. Moliile, ouăle şi larvele nu vor supravieţui în congelator, iar problema va fi rezolvată din start.
Levănţica poate ţine moliile departe, dar nu oferă cea mai plăcută aromă pentru bucătăria ta. Moliile nu suportă nici mirosul frunzelor de dafin şi al uleiului de eucalipt. Poţi pune câte o frunză de dafin în fiecare recipient închis sau poţi umezi puţină vată în ulei de eucalipt, pe care să o pui apoi în colţurile dulapului.
Dacă păstrezi curăţenia şi foloseşti soluţiile de exterminare şi prevenire a apariţiei moliilor, poţi uita de problemele de sănătate pe care le pot provoca moliile de bucătărie.

www.click.ro

Categoria: Puls

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad