Ultima speranță, în Țara Sfântă

Pandurii Târgu Jiu – Hapoel Tel Aviv 1-1 (1-1)
Stadion “Cluj Arena”, Cluj, spectatori: 5.000
Au marcat: Nistor (min. 4) / Sasha (min. 29)
Pandurii: Stanca – Ungurușan, Erico, Christou, Momcilovic – Anton (min. 63, Brata), Breeveld – Nistor (min. 87, Lemnaru), Eric, Nicoară (min. 35, Buleică) – Matulevicus. Antrenor: Cristi Pustai.
Cartonașe galbene: Ungurușan (min. 28), Anton (min. 63), Breeveld (min. 90)
Hapoel: Amos – Dgani, Ilic, Colin, Shimon – Gordana (min. 79, Abutbul), Gerzicich, Sasha (min.71, Vermouth), Zaguri (min. 71, Safuri) – Damari, Shechter. Antrenor: Ran Ben Shimon.
Cartonaș galben: Shechter (min. 23), Vermouth (min. 88)
Arbitri: Vitaliy Meshkov – Aleksei Vorontcov, Maksim Gavrilin (toți din Rusia).

 

Pandurii Târgu Jiu a reușit doar o remiză acasă, la Cluj, cu Hapoel Tel Aviv, în turul 3 preliminar al Europa League, iar speranțele de calificare s-au diminuat mult. 

Pandurii s-a mutat pe Cluj Arena cu speranța că va juca multe meciuri europene de acum înainte pe cocheta arenă din Ardeal. Cu 4 ex-clujeni în primul unsprezece, Erico, Christou, Nicoară și Ungurușan, Pustai a ținut să-și apropie și publicul neutru de partea sa. Startul a fost fantastic pentru olteni. Nistor a deschis scorul în minutul 4 cu largul concurs al portarului Amos, care a scăpat mingea în poartă după șutul destul de slab al fotbalistului din Târgu Jiu.
Golul parcă le-a turnat plumb în ghete oamenilor lui Pustai. Cu o autosuficiență inexplicabilă, Pandurii s-a retras și a acceptat dominarea totală a oaspeților. Până la gol nu a mai fost mult, mai ales că gafele în defensivă s-au ținut lanț. Stanca nu a avut replică la lovitura liberă a lui Sasha de la marginea careului și Hapoel a egalat în minutul 29. Absent cu Petrolul din cauze medicale, Nicoară a fost la fel de invizibil și cu Hapoel. Pustai l-a chemat pe bancă și l-a trimis în teren pe Buleică. Asta nu a schimbat mare lucru. Stanca a păstrat în finalul primei părți scorul egal cu un reflex mare.

Amos, din diavol, înger

Pandurii a venit cu altă atitudine de la cabine. Mai curajoși, oltenii au pus presiune pe echipa din Israel și defensiva lor s-a clătinat serios la două faze fixe. Amos, portarul caraghios din debut, s-a transformat în înger și a avut două intervenții de senzație la șuturile lui Eric (min. 49) și Momcilovic (min. 52). Același Amos l-a blocat și pe Matulevicius, scăpat singur cu goalkeeperul advers, fază în care pandurii au cerut penalti, însă centralul rus nu a acordat nimic. Nici cu două vârfuri veritabile pe teren, Pandurii nu a obținut victoria, calificarea fiind mult mai dificilă în aceste condiții, dar nu imposibilă.

Mai mulți ca ei

Circa 5.000 de spectatori au asistat la primul meci internațional oficial pe cochetul stadion Cluj Arena, evident, majoritatea localnici. Deși au anunțat că vin la Cluj cu 600 de susținători, în sectorul rezervat ultrașilor lui Hapoel nu au luat loc decât 20 de fani. De la Târgu Jiu au ajuns la Cluj două autocare cu fani, dar mulți gorjeni au venit și cu mașinile personale, astfel că în tribune s-a auzit mai tare încurajarea oltenilor “Hei, hei Pandurii”. Dintre oficialitățile Gorjului, doar primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a fost alături de panduri.

Categoria: Sport

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad