„Umbra” lui Daviţoiu, preşedinte la PMP Gorj. Femeia de afaceri Daniela Grădinaru – contracte de miliarde cu fostele complexuri energetice şi Hidroelectrica


Preşedintele interimar al Organizaţiei Gorj a Partidului Mişcarea Populară, Daniela Grădinaru, cea care nu demult declara cu mâna pe inimă că face parte dintre persoanele care au intrat în politică fără a avea interese personale, a câştigat, pe vremea când îi era drag PDL-ul, o avere din afaceri cu statul, atât de la complexurile energetice, cât şi de la Hidroelectrica. Chiar dacă în prezent serveşte alt partid, se conturează destul de clar că în spatele ei stă crâşmarul Nicolae Daviţoiu, care, după eşecul din alegerile de anul trecut, mai e pedelist doar scriptic. Este de notoriatate faptul că Grădinaru face parte dintre apropiaţii lui Daviţoiu, afacerista fiind mereu în spatele acestuia în campania electorală trecută.

Şef de partid prin interpuşi

Pe la toate colţurile mediului politic gorjean se vorbeşte că Nicolae Daviţoiu este cel care stă în spatele Partidului Mişcarea Populară Gorj. Cu toate că a negat vehement acest lucru, cert e că el este cel care a pus la dispoziţia organizaţiei restaurantul pe care-l are în Parcul Central din Tg-Jiu pentru prima întrunire; nu după mult timp de atunci, o apropiată a sa a fost numită preşedinte.
Daniela Grădinaru a mai condus o secţiune a unui partid, anume organizaţia de femei democrat-liberale din municipiu, pe vremea când Nicolae Daviţoiu conducea PDL Târgu-Jiu, fapt ce demonstrează că cei doi au, chiar şi pentru o scurtă perioadă, un trecut politic comun. În campania electorală de anul trecut pentru parlamentare, când Daviţoiu a candidat pentru un post de deputat de Târgu-Jiu din partea ARD, Grădinaru i-a fost mereu aproape, acest lucru însemnând că au rămas alături unul de celălalt, Daviţoiu fiind probabil mentor, având în vedere că are state vechi în politică şi nu numai. Afaceristul n-a fost singurul pedelist lângă care a ţinut aproape pe Daniela Grădinaru, chiar dacă a fost doar un an membru al PDL. Ea a fost mai tot timpul în preajma oamenilor susţinuti de partidul portocaliu pentru funcţiile de directori la Hidroelectrica şi la cele două foste complexuri energetice (de la Rovinari şi Turceni), prin prisma afacerilor pe care le-a derulat cu acestea.

Sesam a deschis băierile pungilor societăţilor de stat

Dincolo de imaginea de politiciană ingenuă, Daniela Grădinaru este o femeie de afaceri care deţine două societăţi comerciale, SC Danska SRL, a cărei activitate a suspendat-o în anul 2009, şi SC Sesam SRL, societate care i-a adus în conturi, în perioada 2007-2012, zeci de miliarde de lei vechi din contractele cu companiile cu capital majoritar de stat.
De exemplu, în noiembrie 2008,  SH Hidroelectrica Târgu-Jiu s-a dotat cu un sistem de climatizare destul de costisitor, în valoare de 60.000 de lei, pe care l-a achiziţionat de la Sesam. Câteva luni mai târziu, când, probabil, sistemul atât de performant a clacat, a plătit firma lui Grădinaru cu 37.000 de lei pentru reparaţii. În perioada amintită, Sesam a încasat de la Hidroelectrica 400.000 de lei, toate contractele, cu excepţia a două, având ca obiect  instalaţii de climatizare, ca şi când acestea sunt marfă perisabilă şi trebuie achiziţionate anual.
Tot sistemele de climatizare  au fost punctele forte şi ale contractelor încheiate cu CE Turceni, fostul complex plătind pentru reparaţiile şi întreţinerea acestor sisteme sume semnificative. Acestea şi service-ul reţelei de avertizare antiefracţie şi al centralelor de fum de la excavatoare şi TMC-uri au costat CET 360.000 de lei.
CE Rovinari a fost cel mai darnic cu femeia de afaceri: compania de stat a cotizat către SC Sesam SRL 550.000 de lei în doar trei contracte care au avut acelaşi obiect – service sisteme de climatizare.
De meţionat că în acea perioadă, directorii acestor companii erau în funcţii cu patalama de la PDL, partidul la care avea să ajungă până la urmă oficial şi femeia de afaceri, propulsată acum la cârma PMP Gorj.


Categoria: Dezvăluiri

Tags: , ,

Commentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. gorjanul says:

    Felicitari dna Neli . Documentata ca de obicei . Bietii politicieni de Tg Jiu , nu mai au loc de intors . Niste papagali.

    Thumb up 3 Thumb down 0

  2. mineru' stresat says:

    atentie mai ziaristii lu’peste . Este vorba de o alta “gradinaru” , nu ce postati voi , cea de la sesam nu are treaba cu politica , mai ales cu davitoiu…cautati mai bine pe la politie…Documentati-va corespunzator!

    Thumb up 2 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad