Un as în ipocrizie le râde în nas muritorilor de foame…

…disponibilizaţi de la firmele sindicale, tocmai de pe litoral. Cam asta face în aceste zile directorul instalat politic la cârma Minprest. În timp ce Giorgi îşi reface bronzul, la plajă, sutele de oameni care şi-au pierdut locurile de muncă plâng pe lângă zidurile Diviziei Miniere. Pentru ei nu au fost locuri bugetate la Minprest pentru a fi angajaţi; în schimb, directorii USL au făcut aproape 200 de angajări în acest an, fără ca acestea să fie prinse în buget. Cum dracu’ se face că, întotdeauna pentru săraci nu se poate, dar pentru clientela politică şi pentru pile se găsesc soluţii. Cică şefii de la Minprest au fost la Bucureşti. Aşa, şi? Înţeleg că au primit răspuns negativ de la Finanţe, dar exista şi posibilitatea unui memorandum adoptat de Guvern pentru ca amărâţii ăştia din judeţ să aibă ce pune pe masă. Fără prea multe explicaţii publice în legătură cu situaţia disperată a acestor oameni, Giorgi a plecat pe litoral. Lipitorii de afişe ai USL şi pilele venite pe linie de partid au fost rezolvate.

Mă tot întrebam de ce n-a mai ajuns Corpul de Control al CEO la Minprest pentru a verifica şmenurile celor doi directori. Poate pentru că şeful acestui compartiment, Dorin Ioana, a fost coleg şi e prieten cu directorul adjunct Alin Văcaru? Tocmai mă pregăteam să solicit CEO copie după raportul întocmit de Corpul de Control pentru că era interesant dacă Giorgi a pus înapoi banii pe care societatea i-a plătit, ilegal, ca el să se şcolească la Mamaia, dacă angajările din ultima vreme, neprevăzute în BVC, sunt legale şi mai ales dacă planul de management al lui Giorgi e autentic sau nu.

I-am văzut şi i-am ascultat pe cei doi directori la posturile locale de televiziune şi de radio şi am ajuns la o concluzie: ambii sunt extrem de duplicitari. Giorgi a minţit senin că n-a făcut angajării nebugetate, deşi documentele îl contrazic, iar amploiatul Văcaru nici că a clipit când a afirmat că nu are spor de gestiune de 500 de lei, lunar, pentru că conduce (pardon!) Duster-ul. Un singur lucru, la final: cum se simt oare cei din CEO care l-au instalat pe Giorgi director dacă află că ipochimenul  le-a prezentat şi atunci un plan de management copiat la milimetru?

Restul e propagandă.

Categoria: Editorial

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad