Un director de carieră îi urmăreşte pe mineri prin binoclu

Unii dintre directorii carierelor miniere ale Complexului Energetic Oltenia apelează la metode care, de obicei, sunt folosite de Jandarmerie sau Poliţia de frontieră, pentru a-i urmări pe ortacii aflaţi la muncă. Lui Viorel Vulpe, directorul de la UMC Jilţ Nord, i s-a dus buhul că e mai tot timpul cu „ochii” de-a lungul şi de-a latul benzilor transportoare din carieră, iar asta, spun unii, nu pentru că ar fi foarte preocupat de activitatea acesteia, ci mai degrabă dintr-un exces de zel de neînţeles pentru subordonaţi.

Şeful UMC Jilţ Nord, Viorel Vulpe, îi urmăreşte pe mineri cu ajutorul unui binoclu. Directorul Vulpe nu recurge la această metodă pentru a-i surprinde pe leneşi, aşa cum s-ar putea crede, ci pentru a-i urmări pe cei care nu-l au la inimă şi îi contestă capacităţile profesionale. Unele surse susţin că directorul urcă, deseori, pe o clădire care adăposteşte instalaţii electrice din carieră şi cu ajutorul binoclului supraveghează, minute în şir, activitatea din carieră. Aşa-zisa ascunzătoare a lui Vulpe a fost deconspirată tocmai de obiectul care-l ajută să scruteze zarea: reflexia luminii în lentilele de la binoclu l-a dat de gol pe director, iar din acel moment au apărut tot felul de comentarii. Unii salariaţi ai carierei spun că în loc să-i urmărească pe ei, Vulpe ar trebui să se zbată pentru redeschiderea fronturilor de lucru. Unitatea lucrează în prezent cu un singur excavator, activitatea acesteia fiind redusă la 30% din capacitate din cauza unui proprietar de terenuri care are pretenţii exagerate în negocierile cu conducerea CEO. Despre revendicările proprietarului par a nu fi străine unele persoane care s-au perindat la conducerea carierei miniere şi sindicalişti din zonă, interesaţi direct de perfectarea tranzacţiei cu CEO şi cota parte ce le-a fost promisă.
Deşi cei o mie de mineri de la Jilţ Nord pot intra în orice moment în şomaj tehnic, alte câteva sute au fost transferaţi acolo, zilele trecute, de la Cariera Roşia.
În tot acest timp, directorul Vulpe priveşte situaţia prin binoclu şi ea nu este deloc roză.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad