Un lot de 30 de juriști din CEO, trimiși în producție sau în șomaj

- Reducerea costurilor de administrare, peste câteva luni

În Complexul Energetic Oltenia lucrează 55 de consilieri în domeniul asistenței juridice, numărul acestora urmând să ajungă, în primele luni ale anului viitor, la mai puțin de jumătate. Dintre acești avocați vor pleca 30, în primă etapă,  urmând ca procesul de reducere a costurilor să continue treptat, măsurile urmând a fi luate la începutul anului 2014, după cum transmit reprezentanți din conducerea CEO.

Prioritatea administrației CE Oltenia pare să fie reducerea costurilor de  administrare. Activitățile suport pentru sectorul de producție, adică serviciile economic, de resurse umane, investiții, mediu, juridic și securitate în muncă, existente în sucursale și unități miniere de carieră, se vor restrânge drastic.

Apărători – din privat

În cazul juriștilor ale căror posturi vor fi practic desființate în filialele CEO, aceștia vor avea posibilitatea să lucreze în producție, fie să plece acasă cu plăți compensatorii. Dar, în această privință, administrația va trebui să se consulte cu sindicatele. Cei care vor rămâne, adică aproximativ 15 din cei 55 de juriști cât are compania în prezent, vor lucra în aparatul central al CEO: „Să vedem ce îmi aduce licitația cu casele de avocatură, cât de specializate sunt acestea și, în funcție de cât pot ele acoperi, vom forma un nucleu de aproximativ 15 juriști ai companiei”, declara managerul CEO, Laurențiu Ciurel, în urmă cu câteva zile, la o televiziune locală. Administrația companiei nu a pus încă pe hârtie criteriile în baza cărora vor fi selectați juriștii care vor rămâne în cadrul CEO. De asemenea,  va fi organizată o licitație pentru a angaja avocați din privat care să reprezinte compania în instanțele de judecată.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: ,

Commentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. lider says:

  Juristii nu sunt avocati, jurnalistii lui peste!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. un rau says:

  @ lider:
  whatever

  Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad