Un paznic de carieră a împușcat un câine comunitar

Decesul unui alt patruped oripilează iubitorii de animale din județul Gorj: un gorjean din comuna Aninoasa s-a ales cu dosar penal după ce a împușcat un câine comunitar. De asemenea, reprezentanții ONG-urilor de protecția animalelor se întreabă de unde a provenit Furadanul utilizat în otrăvirea maidanezilor, căci în Gorj nu există nicio societate autorizată să folosească această substanță.

Duminică după amiaza, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Bâlteni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în jurul orelor 14.00, G.I., de 46 ani, din comuna Aninoasa, autorizat pentru a deţine, purta şi folosi arme letale de vânătoare, aflându-se în timpul serviciului în incinta unei cariere miniere, a executat mai multe focuri cu o armă de vânătoare. Ca urmare a cercetărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul a efectuat acte de vânătoare pe un fond de vânătoare aflat în administrarea A.J.V.P.S. Gorj, deşi nu poseda autorizaţie legală, ocazie cu care a împuşcat un câine. Ulterior, suspectul a fost identificat la domiciliu de poliţiştii din comuna Aninoasa. La domiciliul său au fost identificate două arme de vânătoare, precum şi mai multe cartuşe, fiind indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cinegetic şi uz de armă letală, fără drept.

De unde a fost adus Furadanul?

În Gorj nu există societăți comerciale care să fie autorizate să comercializeze, dețină sau să manipuleze substanța interzisă Furadan, folosită pentru otrăvirea maidanezilor din orașul Târgu-Jiu. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj, orice societate comercială care comercializează, deține, manipulează această substanță, are obligația legală de a notifica Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj și de a obține autorizație de la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Gorj. Furadanul este o substanță cu gradul I de toxicitate și este interzisă. „În cauză s-a deschis un dosar penal care se află în lucru la Parchetul Local Târgu-Jiu. Polițiștii efectuează cercetări pentru a descoperi autorii și pentru a afla de unde a provenit substanța, dacă avem firme în județ autorizate să o utilizeze”, a spus Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Categoria: Eveniment

Commentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. bagaciosu says:

    Bine ca la impuscat din greseala.Ma intreb si intreb cine asigura protectia oamenilor care lucreaza pe benzile de carbune cand sunt numai caini.De vina sunt si oamenii care lucreaza, ca aduc caini de acasa si-i parasesc in zona benziolr si care devin caini salbatici.Cate focare de rabie sunt in aceste zone stie cineva?

    Thumb up 1 Thumb down 0

  2. Solitaire says:

    In zona carierelor Pesteana si Rosia exista sute de javre agresive pline de boli,care ataca de foame si isi mananca puii fatatzi pe la coltzuri.Sunt javre aduse de muncitori de prin curtzile lor,iar acum s-au inmultzit si fiindca nu se mai serveste masa calda gratuita din care muncitorii le aruncau resturile,javrele ucid tot ce prind,ataca muncitorii,ataca trecatorii…mergeti de curiozitate si intratzi in sediu la Rosia sau Pesteana ca sa vedetzi cum potaile stau chiar in interiorul sediului unde isi fac si nevoile,mirosul fiind insuportabil!Nu mai vorbesc de ce haite exista in curtzile intreprinderilor sau prin cariere,ca muncitorii sa poata dormi linistitzi fiind pazitzi de javre!Ciurele,Rautz,voi dormitzi?!Ce masuri luatzi pana nu-i prea tarziu si se va intampla vreo nenorocire?

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad