Una dintre căpușele CEO, trimisă de Guvern la DNA

228 de posibile fapte penale și 30 de plângeri la DNA din partea Guvernului Ponta! Corpul de control al prim-ministrului a depus la organele de cercetare penală, în perioada 7 mai 2012 – 17 septembrie 2013, 30 de plângeri penale, prin care au fost sesizate 228 posibile fapte penale referitoare la fraudele sau neregulile constatate în ministere, autorități și instituții ale administrației publice centrale și locale, societăți naționale, companii naționale și societăți cu capital majoritar sau integral de stat.

Pare să fie vorba despre auditul ministerelor, promis în campania electorală de Victor Ponta, rămânând în sarcina organelor abilitate să cerceteze aspectele reclamate de guvern.

15 fapte de corupție

Interesant este că printre zecile de societăți naționale verificate de corpul de control a fost și SC Conversmin SA, client vechi al societăților de stat din Gorj, fostele CE Rovinari, CE Turceni și SNLO. În urmă cu câțiva ani, Conversmin „conserva” pe zeci de milioane de euro, mine deja închise în județ. De înțeles, mai ales că fostul șef pedelist al CA din CE Rovinari,  Marcel Hoară, într-un parteneriat „strategic” cu sindicatele (în speță, cu Marin Condescu) era cel care tăia și spânzura în minerit și energie, ajutat fiind și de soția sa, care lucra la Conversmin. Ilegalitățile în care a fost implicată această societate a statului, de poate chiar sute de milioane de euro, au fost semnalate doar în presă. Cel puțin până acum. În raportul corpului de control se arată că, la Societatea Comercială de Închidere și Conservare a Minelor „Conversmin” SA, există 15 posibile fapte penale săvârșite de ministrul Economiei, directori generali/directori din ministerul Economiei, directori generali/directori ai societății.

Plângeri și la Parchetul General

Potrivit comunicatului Guvernului remis Agerpres,  din cele 30 de plângeri penale, 26 au fost transmise la DNA și 4 plângeri la Parchetul General. Cele 4 sesizări trimise la Parchetul General se referă la 59 de posibile fapte de natură penală constatate în urma acțiunilor de control efectuate la Ministerul pentru Societatea Informațională – 8 posibile fapte penale săvârșite de reprezentanți ai ministerului, ai altor instituții și societăți comerciale; Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice – 2 posibile fapte penale săvârșite de reprezentanți ai instituției; Primăria Piatra – Neamț și autoritățile publice locale subordonate – 18 posibile fapte penale săvârșite de reprezentanți ai primăriei, Administrației Fondului pentru Mediu și ai unor societăți comerciale; Primăria Comunei Teișani, județul Prahova, 31 de posibile fapte penale săvârșite de primar, viceprimar, alți reprezentanți ai primăriei și ai unor societăți comerciale. De asemenea, cele 26 de sesizări trimise la Direcția Națională Anticorupție privesc 169 de posibile fapte de natură penală constatate în urma controalelor. În ceea ce privește Complexul Energetic Oltenia, există 8 posibile fapte penale săvârșite de reprezentanți ai societății.

Categoria: Dezvăluiri

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad