Unchiul lui Cătălin Măruță, rezident la Centrul de Îngrijire Dobrița

Ion Horhoianu are 58 de ani și de zece ani de zile este imobilizat în scaunul cu rotile. Bărbatul, care este fratele mamei lui Cătălin Măruță, este rezident al Centrului de Îngrijire și Asistență Dobrița. De câteva ori pe an, vedeta ProTv își vizitează unchiul la căminul de bătrâni care i-a devenit o doua casă și familie.

Unchiul lui Cătălin Măruță, vedetă a Pro TV-ului, este rezident al Căminului de bătrâni de aproape zece ani de zile. Ion Horhoianu a suferit un accident – a căzut de la o înălțime de cinci metri și și-a fracturat coloana vertebrală, în urmă cu zece ani. Medicii nu l-au putut opera pentru că intervenția chirurgicală însemna pierderea vieții lui Ion Horhoianu. Pentru că fiica sa și familia ei sunt la Timișoara, iar de soție a divorțat cu ani și ani în urmă, Ion Horhoianu a ales să își petreacă restul vieții la Centrul de Îngrijire și Asistență Dobrița din comuna Runcu. De curând, acest centru a fost reabilitat prin fonduri de la Uniunea Europeană, condițiile fiind acum la standarde europene. Ion Horhoianu spune că este foarte bine îngrijit la acest centru și că o dată cu trecerea anilor s-a obișnuit cu starea sa.

Cătălin Măruță vine des în vizită

Chiar dacă a ajuns vedetă, Cătălin Măruță dă dovadă de omenie, spune unchiul său, Ion Horhoianu. De fiecare dată când vine în Gorj să își viziteze părinții, Cătălin Măruță trece și pe la unchiul său. Nu vine cu mâna goală niciodată, dacă știe că unchiul său are nevoie de ceva anume, întotdeauna îi aduce. „De fiecare dată îmi aduce daruri și stăm la povești. Mă sună săptămânal, nu m-a uitat, e nepotul meu după soră-mea! Sunt tare mândru de realizările lui profesionale și are o familie minunată. A adus-o și pe Andra pe aici. Sunt norocos că îi am. Și fiica mea mă sună și mă vizitează cât de des poate. Vorbim zilnic la telefon, ea este la Timișoara. Fata mea nu avea cum să aibă grijă de mine, nu am vrut să o încurc, aici îmi este foarte bine. Importantă este legătura sufletească dintre noi, chiar dacă nu locuim împreună. De soție nu mai știu nimic, nu am păstrat legătura după divorț”, a spus bărbatul imobilizat de zece ani în scaunul cu rotile.

620 lei pe lună

Ion Horhoianu a fost angajat al Fabricii de ciment vreme de 28 de ani și are acum o pensie pe caz de boală de 900 lei. Din această pensie, 620 lei intră lunar în conturile Centrului de Îngrijire și Asistență Dobrița. „Nu este mult cât plătesc să stau aici. 620 de lei în fiecare lună și în ei este inclus și tratamentul medical de care am nevoie. M-am obișnuit și aici, și cu starea mea. Nu am avut ce să fac. Trecutul nu poate fi desfăcut și înnodat la loc! Aici am prieteni, suntem mulți, fiecare avem și probleme, și bucurii, familii care se interesează de noi, rude care ne vizitează și așa mai departe. Am muncit ca muncitor calificat la Fabrica de ciment vreme de 28 de ani, de aia am pensie acum, dar e pe caz de boală. Aici avem condiții bune și îmi place. Acum, că l-au modernizat, va fi și mai bine!”, a povestit Ion Horhoianu.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu




Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad