Ungureanu: „Fără Condescu, ar fi dispărut fotbalul din Oltenia”

Fosta glorie a Universităţii consideră că Pandurii este echipa care a ţinut în viaţă fotbalul din Oltenia în ultimii ani. „Roşu” are acum misiunea de a descoperi jucători gen Chiricheş sau Nistor pentru noua formaţie a Craiovei, pe care o vede drept un nou pol de putere pentru fotbalul din regiune.

Nicolae Ungureanu a fost invitatul special al emisiunii sportive de la Oltenia TV. Cooptat recent în staff-ul echipei din Bănie, Ungureanu a explicat de ce a acceptat oferta: „Pentru noi, cei care am trecut prin fenomenul fotbal, e foarte greu să te detaşezi de el. Una este să rămâi în Craiova, alta e să iei geamantanul în spate. Una peste alta, m-a încântat colaborarea asta, că sunt acasă. Iar la CS Universitatea Craiova s-a început o nouă eră, cu nişte proiecte serioase, pe termen lung. Propunerea care a venit din partea CSU mi-a venit ca o mănuşă. Monitorizarea centrului de copii şi juniori este un lucru extrem de meticulos, care te ţine ocupat non-stop“.

Să-l descopere pe Chiricheş al Băniei

Despre munca sa la club, Ungureanu a spus: „Un jucător nu se recomandă după un meci, avem o politică serioasă din punctul acesta de vedere: nu vrem să luăm un jucător cu care să ne facem treaba anul acesta, iar în următorul să-l dăm afară că nu mai e bun. Dacă se va investi la Universitatea, eu cred că se vor aduce jucători tineri valoroşi, aşa cum s-a întâmplat şi la Internaţional Curtea de Argeş, pentru că Răduţ, Nistor, Chiricheş, Vlad, Ciucur şi alţii care au fost cooptaţi la Curtea de Argeş şi au ajuns la Pandurii, sunt jucători găsiţi de Ungureanu, Mănăilă şi de Stoica“.

Era laptopului, barieră în calea fotbalului

Obstacolele sesizate de fosta glorie în formarea unui centru puternic ţin de faptul că trăim în era laptopurilor şi de apariţia şcolilor private. „Noi, din timpul liber, trei sferturi îl petreceam pe maidan; acum majoritatea copiilor vin cu scutiri la orele de sport. Copiii nu se mai joacă. Acum e era laptopurilor. Cel mai bine ar fi ca în perioada imediat următoare să facem cât mai multe selecţii prin şcoli, pentru că mai toate şcolile şi-au făcut câte un teren sau două sintetice, şi să urmărim copiii, pentru că zona Olteniei este una benefică pentru fotbal. Şcolile private nu sunt o soluţie, nu au pe piept sigla Universităţii Craiova”. Nae Ungureanu pare să admire, în schimb, politica unui club din Oltenia. Este vorba despre Pandurii Târgu Jiu, echipa ajunsă vicecampioana României şi care a ţinut astfel steagul sus pentru fotbalul oltean: „Din păcate, de doi ani de zile nu s-a mai auzit de fotbal prin Craiova. Dacă Marin Condescu nu ţinea cu dinţii să aibă echipa asta a pandurilor în divizia A, ar fi dispărut fotbalul din Oltenia. E un om de apreciat, care a investit mult timp şi mulţi bani în fotbal”, crede Ungureanu.

„Echipa va defila în retur”

Revenind la formaţia sa, Ungureanu e de părere că, în partea a doua a sezonului, Universitatea nu va avea rival: „Lotul a fost făcut în viteză, aşa că greşelile au fost inerente. Cu corecturile care s-au făcut şi se vor face şi de Ovidiu, că i se cer rezultate pe termen scurt, eu cred că se va forma o echipă care în retur va defila. În ultima perioadă, echipa şi-a schimbat şi stilul de joc, eu sper ca de la etapă la etapă echipa să acumuleze puncte şi experienţă. Ce mi-aş dori în primul rând de la Ovidiu? Să aducă la fiecare meci 15-20.000 de spectatori, pentru că publicul din Craiova e avid după fotbal“.

Război cu Bistriţa

Ungureanu şi-a creionat favoritele la promovare: „Bistriţa va fi una dintre echipe, Târgu Mureş are un antrenor ambiţios, în persoane lui Sabău; Vâlcea are un lot de jucători foarte buni, Olimpia Satu Mare mai e printre favorite, să vedem ce se întâmplă cu echipa lui Mititelu. Cu aceste echipe ne vom lupta pentru promovare. Suporterii să aibă răbdare cu echipa, pentru că orice casă începe cu o temelie, apoi începe construcţia cărămidă cu cărămidă“.

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad