Uniforma şcolară ar putea fi obligatorie de anul viitor

Uniforma  şcolară ar putea redeveni obligatorie începând cu anul şcolar 2014-2015. Deşi în ultimii ani au fost purtate numeroase discuţii referitoare la acest subiect, nu a fost luată încă o discuţie în acest sens. Se pare însă că autorităţile se pregătesc să aprobe o nouă lege care prevede ca, începând de la grădiniţă şi până la sfârşitul liceului, elevii să poarte uniformă.
În ultimii ani, şcoala s-a transformat într-un podium de defilare şi un spaţiu potrivit pentru elevele şi elevii care vor să îşi expună ultimele achiziţii în materie de vestimentaţie, încălţăminte sau poşete. Cei mai mulţi dintre părinţi spun că ar fi de acord ca un astfel de proiect să fie adoptat. ,,Mi s-ar părea foarte bine ca uniforma să fie  din nou impusă în şcoli. Şcoala nu este un loc în care să vi să îţi etalezi rochiţele, e un loc în care vii să  înveţi ceva. Sper să fie adoptată o astfel de lege. Cred că uniforma conferă o seriozitate mai mare unei şcoli”, a spus Georgeta, din Târgu Cărbuneşti.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, deocamdată nu a fost luată o hotărâre în acest sens, dar dacă va fi luată, va fi pusă în aplicare în toate instituţiile şcolare din judeţul Gorj. În acest moment, la nivelul municipiului Târgu Jiu, doar câteva dintre unităţile de învăţământ le-au impus elevilor să se prezinte  la ore într-o anumită uniformă.

Categoria: Social

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. paparudelor says:

    Sa le mai puneti si numere pe mana ca pe timpul comunistilor sapca pe cap codite si pamblicuta pe cap si pe Ceausescu presedinte si ne intoarcem la epoca de aur ,la soimii partiei si la cravata de pionier.Vedti nostalicii cum isi fac aparitia ca ramele dupa ploaie nu le e rusine care vrea sa invete carte invata si fara zdreanta aceea de uniforma ce daca poarta uniforma invata mai bine mintea nu sta in haine ci cei care au cnstiinta sa invete.la unii profesori le este necaz ca sunt unii elevii mai imbracatii si mai eleganti decat ei pentru ca mai sunt unii din ei de pe timpul comunismului care erau niste zdrenturosi si acum au aceiasi mentalitate.bagati uniforme si la studenti ca multa minte nu aveti.

    Thumb up 1 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad