Valorile satului gorjenesc, promovate la Festivalul Răciturilor

Și anul acesta, gospodinele și bucătarii de la 20 de pensiuni din zona Olteniei (și nu numai) și-au arătat măiestria în prepararea răciturilor sau piftiilor.

Cea de-a V-a ediţie a Festivalului Răciturilor s-a desfăşurat sâmbătă, la Peștișani, de această dată, după ce anul trecut a avut loc la Arcani. Gazdele evenimentului au fost proprietarii unei pensiuni din comună, care au pus la dispoziţie locul pentru buna desfăşurare a festivalului. În competiţia pentru cea mai gustoasă piftie au intrat mai mulţi reprezentanţi ai pensiunilor din Gorj, Vâlcea, Dolj şi Mehedinţi, Festivalul Răciturilor fiind organizat de ANTREC-filiala Gorj. Radu Ciobanu, preşedintele ANTREC Gorj, a declarat că autorităţile judeţene şi locale au degustat piftiile într-o atmosferă tradiţională, întreținută de muzică populară. „Promovăm valorile și tradițiile satului gorjenesc, românesc. Este o manifestare inedită, ajunsă deja în al cincelea an de când se organizează. Suntem bucuroși că de fiecare dată reușim să atragem aici, pe meleagurile comunei Peștișani, nenumărați participanți. Cea de-a cincea ediție a Festivalului Răciturilor și-a premiat participanții. Au participat 20 de pensiuni din Gorj, Mehedinți, Dolj. La noi în Oltenia, răciturile și sarmalele merg împreună, se consumă împreună și sunt o bucurie pentru papilele gustative! Festivalul Răciturilor este o manifestare care încearcă să atragă atenția turiștilor, o promovare a județului nostru și a frumuseților care pot fi văzute aici!”, a spus Radu Ciobanu, președintele ANTREC-filiala Gorj. Pentru prima dată, la Festivalul Răciturilor a participat și un grup de elevi ai Colegiului Virgil Madgearu din municipiul Târgu-Jiu. Ca de obicei, participanții care au pregătit răciturile din pui, pește sau carne de porc au umplut mesele cu bunătăți: sarmale, mămăliguță cu brânză, gemuri și dulcețuri eco, fructe, legume, diverse sortimente de murături și alte produse tradiționale.

Categoria: Eveniment

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad