Veterinarii cer măsuri anticaniculă pentru animale

Medicii veterinari din județul Gorj îi avertizează pe crescătorii de animale să ia măsuri anticaniculă și în ceea ce privește vietățile pe care le au în gospodării.

Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare (DSV) Gorj îi sfătuiesc pe crescătorii de animale să le asigure acestora condiții pentru vreme caniculară. Șeful DSV Gorj, medicul veterinar Ion Iliuță, spune că instituția sa urmărește în această perioadă reducerea efectelor temperaturilor ridicate asupra sănătății și bunăstării animalelor și implicit a sănătății publice și a mediului. În acest context, inspectorii din cadrul DSV spun că nu este indicat transportul de animale în scop comercial sau alte scopuri între orele 11.00 și 19.00, precum și mișcarea de animale în scopul hrănirii acestora în intervalul orar menționat anterior. Animalele care stau pe pășune trebuie să aibă umbrare și apă la dispoziție. „Sursele de apă trebui controlate des și apa nu trebuie să lipsească animalelor, singura posibilitate a animalelor de a se apăra de caniculă este consumul mare de apă, proprietarii și deținătorii de animale au obligația de a supraveghea animalele pentru a detecta semnele instalării hipertermiei, de a anunța medicul veterinar în cazul apariției de mortalități în rândul animalelor din propia gospodărie, dar și obligația de a uda animalele cu apă la intervale regulate pentru a favoriza evaporarea și reducerea temperaturii corpului. Trebuie să se ia măsuri și pentru animale, nu doar măsuri anticaniculare pentru oameni. Noi sperăm ca deținătorii de animale să țină cont de sfaturile noastre”, a spus medicul Ion Iliuță, șeful DSV Gorj.

Categoria: Eveniment

Commentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. gogu says:

    Ai pus apa pe porc la papat gaia imediat.Dar cum directorul Iliuta este director si la chestii profesionale se pricepe cel mai putin, nu e de mirare ca spune sa puna oamenii apa pe animale.

    Thumb up 0 Thumb down 0

  2. mitica says:

    Lasati ca stie el mai bine fiindca el insusi are greutatea unui ,,,,porc .

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad