Vezi aici ce pedepse au primit Maria și Alexandru Lupulescu, dar și Ana Guță și colegul său de la DSV Gorj

Alexandru Lupulescu a fost anunţat că încetează procesul penal pentru infracţiunea de evaziune fiscală. Acesta a fost condamnat însă pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare, la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare. “Suspendă executarea pedepsei închisorii aplicată inculpatului Lupulescu Alexandru sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de cinci ani”, au anunţat judecătorii de la Tribunalul Gorj, citați de redactorii de la TV SUD (http://www.tvsud.ro/vezi-sentinta-in-cazul-afaceristului-sandel-lupulescu.html#.Ukp0xNJJdcU).

Judecătorii de la Tribunalul Gorj au anunţat verdictul în cazul femeii de afaceri Maria Lupulescu. Potrivit datelor din rechizitoriu, Maria Lupulescu, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Târgu-Jiu, în perioada 2010-2012, nu a evidenţiat în contabilitate toate veniturile realizate din vânzarea produselor din carne, sustrăgându-se de la plata impozitelor şi taxelor la bugetul statului cu suma de peste un milion de lei.

SENTINŢA: “Contopeşte pedepsele stabilite în sarcina inculpatei în pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare şi 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prevăzute la art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a, lit. b şi lit. c C.pen. – constând în interzicerea dreptului de a desfăşura activităţi de administrare a societăţilor comerciale. În baza art. 71 C.pen. Aplică inculpatei Lupulescu Maria pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute la art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a, lit. b şi lit. c C.pen. – constând în interzicerea dreptului de a desfăşura activităţi de administrare a societăţilor comerciale – ce se va executa de la rămânerea definitivă a hotărârii şi până la terminarea executării pedepsei. Suspendă executarea pedepsei închisorii aplicată inculpatei Lupulescu Maria sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 5 ani”, au anunţat judecătorii.

Medicul veterinar Ana Guţă a fost acuzat de procurori că a întocmit în fals nota de inspecţie, prin care se constata în mod fictiv alterarea a 20 de tone de carne, pe care a înmânat-o inculpatei Maria Lupulescu. Tribunalul Gorj a condamnat-o la un an de închisoare cu executare.

“Condamnă inculpata Guţă Ana, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală la o pedeapsă de 1 an închisoare. Condamnă inculpata Guţă Ana pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual la o pedeapsă de 4 luni închisoare. Contopeşte pedepsele stabilite în sarcina inculpatei în pedeapsa cea mai grea, de 1 an închisoare, ce se va executa în condiţiile de la art. 57 şi urm. C.pen. În baza art. 71 C.pen. Aplică inculpatei Guţă Ana pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute la art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a, lit. b şi lit. c C.pen. ce se va executa de la rămânerea definitivă a hotărârii şi până la terminarea executării pedepsei. În baza art. 88 C.pen., Din durata pedepsei aplicate deduce reţinerea pentru 24 de ore, de la 05.11.2012, precum şi arestul preventiv de la 06.11.2012 până la 20.02.2013. În baza art. 350 C.pr.pen. rap. la art. 145 ind. 1 C.pr.pen., Ia faţă de inculpata Guţă Ana măsura obligării de a nu părăsi ţara fără încuviinţarea instanţei de judecată. Pe durata măsurii obligării de a nu părăsi ţara inculpata trebuie să respecte următoarele obligaţii: e) să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată; f) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemată; g) să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei; h) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme; i) să nu se apropie de ceilalţi inculpaţi şi de martorii cauzei şi să nu comunice cu aceste persoane direct sau indirect. Desemnează Poliţia municipiului Tg-Jiu ca organ de supraveghere a inculpatei. Atrage atenţia inculpatei că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, se va lua faţă de aceasta măsura arestării preventive”, au anunţat judecătorii. Hotărârea poate fi atacată cu apel.

Şi celălalt medic, Dumitru Firiza, a primit o pedeapsă de 1 an şi 4 luni de închisoare, tot cu executare.

Sursa TVSUD

 

Categoria: Ultima oră

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad