Vezi cât va costa un megawatt produs la SE Rovinari!

Lucrările la noul grup energetic de la Rovinari vor începe anul viitor, a anunțat ieri ministrul Șova, citat de presa națională. Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național și Investiții Străine, Dan Șova, a declarat, pentru Radio China International, că la Rovinari s-a înregistrat „un mare succes”.

Acesta a făcut referire la investiția de un miliard de euro a companiei China Huadian: „Acolo, la Rovinari, a fost un succes mare al companiei China Huadian. Fiind la un alt minister, nu-mi place neapărat să vorbesc în numele altei autorităţi, dar din ce am înţeles, cel mai târziu anul viitor se va da drumul la acest proiect şi va dura probabil maxim cinci ani. Construcţia terminalului de la Rovinari este un proiect de un miliard de euro, foarte important şi pentru energetica românească în general şi pentru recuperarea termocentralei de la Rovinari’, a arătat Şova, citat de Agerpres.

Estimările specialiștilor

Potrivit autorităţilor, mai relatează Agerpres, această investiţie va contribui în mod direct la crearea, într-una dintre cele mai defavorizate zone ale ţării, a peste 500 de noi locuri de muncă, la care se adaugă un număr mare de locuri de muncă rezultate din dezvoltarea activităţilor economice indirecte, conexe şi din industria pe orizontală. Preţul unui MW produs în noul grup va fi de 45 euro, preţul mediu al pieţei fiind de 53 euro, arată estimările specialiştilor. Agenția de știri mai relatează că China Huadian Engineering Co. este una din primele cinci companii de stat din China din domeniul energetic, atât pe componenta de producţie, cât şi pe cea de construcţie. Până în prezent, a realizat 212 centrale electrice în China, Indonezia, Malaezia, Cambodgia, având lucrări în desfăşurare şi în Turcia.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad