Vezi ce venituri fabuloase ajung să câștige avocații, executorii și notarii din județ!

• Impozitele pe onorariile acestora nu au ajuns la bugetele primăriilor

Zecile de mii de procese aflate pe rolul instanțelor de judecată, indiferent de cum sunt soluționate acestea, aduc bani „fără număr” breslei avocățești, dar și executorilor sau notarilor publici. De departe, această categorie socială a prosperat indiferent de vremuri.

CLICK PE POZĂ PENTRU A O MĂRI

Pe de altă parte însă, unul dintre parlamentarii din Gorj, Vasile Popeangă, a făcut o interpelare în care a solicitat Ministrului delegat pentru Buget, Liviu Voinea, să răspundă unui set de întrebări ce vizează impozitele pe onorariile avocaților, executorilor și notarilor publici.

Verificări

Problema este că acestea nu au mai ajuns să fie virate la bugetele locale, deși sumele din impozitele pe veniturile înregistrate de cei mai sus amintiți au fost încasate de DGFP. „Nu avem o situație concretă în acest moment, dar, fiind vorba de bucătăria finanțelor, vom dispune o verificare în acest sens”, a declarat directorul DGFP Gorj, Constantin Șarapatin. În interpelarea sa, Vasile Popeangă arată că aceste impozite se constituie venituri la bugetele locale: „Am înțeles că este o problemă, fiindcă în bugetele primăriilor aceste sume nu au ajuns”, a declarat acesta.

Demersuri la ANAF

Vasile Popeangă mai spune că „Ministerul Finanţelor Publice, care administrează această sursă de venit prin organele competente, are obligaţia de a vira în contul bugetului local 25% din veniturile realizate din încasarea impozitelor provenite din onorariile avocaţilor, ale notarilor publici şi ale executorilor judecătoreşti, fapt ce nu s-a realizat până acum, în ciuda mai multor demersuri către DGFP Gorj și ANAF”.

Avocați, notari și executori de TOP!

Revenind la onorariile avocaților, executorilor judecătorești și notarilor publici, în baza unei informări solicitate DGFP de către Gorj Domino, aflăm că, într-un TOP 10, notarii conduc detașat. DGFP Gorj face mențiunea că aceste venituri au fost înregistrate în 2012 și reprezintă câștigurile nete. Deci, unul dintre notarii din Gorj în topul primilor 10 a ajuns să câștige într-un an aproape 5 miliarde de lei vechi, un avocat – 4,1 miliarde de lei vechi, executorii judecătorești câștigând cu aproape un miliard de lei vechi mai puțin decât un notar. După cum veți observa în TOP 10 întocmit de Finanțe, niciunul dintre „meseriașii” care conduc în clasament nu înregistrează venituri mai mici de un miliard de lei vechi.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , , , ,

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Fost si actual lingau bashinist says:

    Si cum ramane cu evaziunea? Dar carciumile si magazinele lu saracina ,de ce nu elibereaza bonuri,fiscale? Daca iau spre exemplu 2-5-7 paini vanzatoarea zice aveti bani ficsi 2-5-7 lei ? lasatii aici si nu mai stati la coada. sau e 1 mgazin langa o carciuma de a lu sarcina perete-n perete pe victoria ,nici carciuma nici magazinul nu elibereaza bonuri pentru alimente sau carciuma cu terasda plina toata ziua nu dau bonuri fiscale la mese pe bautura si ce au mai servit clientii .Alo fiscule fate ca bei o bere ,1 suc sau cumparaceva de la alimentara de langa loto pe victoria si vezi ca nu primiti bon ,nu stiu daca toate vanzatoarele emit ,sau nu ,stiu ca mie nu .

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad