Viaţa sexuală în cuplu, lipsită de armonie? Unde greşeşti

Viaţa sexuală în cuplu are de suferit din cauza unor obiceiuri pe care partenerii le au. Iată câteva abordări greşite cu repercusiuni asupra vieţii sexuale într-un cuplu.

Gânduri negative legate sex

Acestea pot veni din mai multe surse, cum ar fi copilăria, experienţele sexuale neplăcute din trecut şi chiar religia, scrie care2.com.
Mulţi ajung să creadă că sexul este un obicei murdar, iar alţii sunt ruşinaţi de propriul corp.
Adevărul este că sexul aduce numeroase beneficii sănătăţii noastre. El acţionează pozitiv asupra sistemului cardiovascular, imunitar şi alungă stresul. În plus, el te ajută să arzi la fel de multe calorii ca atunci când joci tenis de masă.

Te concentrezi asupra a ceea ce e mai puţin important

Cei preocupaţi prea mult de performanţa lor în timpul actului sexual pot avea probleme. Aceste gânduri aduc o presiune suplimentară. O astfel de atitudine va duce sigur la frustrare şi dezamăgire. E bine să ştii că nimeni nu este perfect şi nimic nu va merge perfect de fiecare dată.
În schimb, te poţi concentra asupra părţii distractive a sexului şi asupra plăcerii pe care el o provoacă.

Nu te cunoşti bine

Oamenii trebuie să îşi cunoască foarte bine sexualitatea. Înainte ca partenerul să poată provoca un orgasm celuilalt, este bine ca fiecare să ştie ce anume îl poate duce pe această cale a plăcerii maxime.
Partenerii din orice relaţie nu trebuie să ezite în a împărtăşi fanteziile sexuale celor alături de care trăiesc. În plus, ar fi bine ca ei să nu dea vina pe ceilalţi pentru problemele de natură intimă.

Sexul trebuie să fie o prioritate

Din păcate, în multe cupluri sexul nu este o prioritate. Mai rău, în unele cazuri, nici măcar relaţia dintre ei nu este pe primul loc.
Adesea, alte probleme familiale sau din afară relaţiei devin principala lor preocupare. O viaţă sexuală sănătoasă presupune prioritizarea acesteia în viaţa de cuplu.
Partenerii trebuie să fie sinceri unul cu altul şi cu propria persoană. Lipsa de pudoare va însemna depăşirea acestor probleme, iar totul va decurge natural în viaţa intimă de cuplu.

Categoria: Despre sex

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad