Viceprimar liberal la Tg-Jiu! Cine pleacă: Iulia Vână ori Aurel Popescu?

Avem scandalul gata să izbucnească. Niște detalii „nesemnificative” pot rupe forțata coaliție USL Gorj. Și treaba este serioasă, nu abureli scornite la un pahar de bere. Vă întrebați cum trebuie procedat să se rupă oficial Uniunea Social-Liberală în județul nostru? Iată faptele, iar dvs. sunteți invitații mei să trageți concluziile de rigoare: diversiunea cu iz de scandal a început imediat după decesul unui consilier social-democrat. Pe lista supleanților din afara PSD se aflau trei doamne: două din tabăra PNL, o a treia din partea PC. Protocolul „nescris”, dar stabilit între PSD și aliații de conjunctură, „spunea” clar – credem – că dacă dispare din listă un pesedist, locul îi va fi luat de altul. Numai că aici s-au amestecat puțin lucrurile. Lumea, probabil neștiind de această „prevedere” sau dorind să forțeze puțin mâna cuiva, a început să clameze respectarea pozițiilor pe listă. În fine, lucrurile par să se fi liniștit din acest punct de vedere: cele două liberale au înțeles că nu se poate ca PSD să piardă din senin un post de consilier local, dar PC Gorj, prin vocea unui ilustru necunoscut politic, solicită postul pentru doamna „conservatoare”. Nu credem că acest partid liliputan poate emite pretenții și îi urăm să rămână la fel de „conservator”: nu avea nimic, nu primește decât același nimic.

De aici începe buba aia purulentă a USL: directorul Minprest este și consilier local din partea PNL. Nu credem că este ilegal, nici nu suntem în măsură să discutăm pe tema asta acum. S-a ajuns însă la concluzia (nu doar în interiorul unui partid) că directorul Giorgi nu trebuie să mai fie și consilier local. Asta este: azi câștigi, mâine poate pierzi. Deja i s-a arătat pisica numită „retragerea sprijinului politic” pentru scaunul directorial. Ce credeți că poate face omul? Exact aia va face! În momentul în care își va prezenta demisia din CL Tg-Jiu, PSD este într-un mare rahat: poate pierde postul uzurpat de viceprimar! Cum așa? Consiliera care va veni în locul lui Giorgi nu este nici incompatibilă, nici nu și-a dat demisia din acest consiliu, nu se poate spune nici că nu este agreată de primarul în funcție – aspecte de care social-democrații s-au legat ori s-au folosit să numească al doilea vice. Cum să refuze Florin Cârciumaru un candidat nou la postul ocupat temporar de Iulia Vână? Nu are vreun temei să nu accepte că o altă prezență feminină, Emilia Horhoianu, va fi noul viceprimar al Tg-Jiului! Conform protocolului/înțelegerii/convenției dintre PSD și PNL, ea trebuie să fie elementul de noutate în CL. Suntem absolut convinși că domnișoara Horhoianu va fi consilier în locul lui Gabriel Giorgi. De ce? Pentru că a muncit, merită și are și susținerea necesară. De sus, foarte sus – asta nu poate accepta d-l director al Minprest. Vorba aia: „De câștigi, de păgubești, tot negustor te numești”. Oricum, îl atenționăm strict amical pe d-l Giorgi să fie atent: va fi lucrat magistral. Nu de unul, de foarte mulți. Rămâne de văzut cine bagă șișul decisiv în intercostali, că înlăturarea i-o vor toți. Asta este: te-ai băgat în joc, trebuie să dai din picioare, că te ia hora la vale…

După numirea domnișoarei Emilia în CL, depinde strict de ea dacă se ține tare și vrea postul de vice. În plan local, cel puțin două persoane vor fi nemulțumite și vor face presiuni ca noul consilier local să nu ceară, pe baza protocolului, postul de vice. PSD va pierde un post important, dar iese pe minus și la imagine. Pe cine va da la o parte Florin Cârciumaru: pe Iulia Vână (așa ar fi normal, că a apărut în peisaj din cauza incompatibilității PNL) sau pe Aurel Popescu? Nu vă grăbiți cu presupunerile, că și doamna Vână are susținere… Interesantă situație pentru primarul în exercițiu: are toate șansele să piardă un om muncitor, pe care se putea baza în caz de conflict. Cum cu cine? Veți vedea în scurt timp… Să aveți o săptămână liniștită!

Categoria: Editorial

Tags:

Commentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Elena says:

  Nicio mirare , nimic nou ; se va respecta regula ultimilor 10 ani , va pleca cel bun .

  Thumb up 2 Thumb down 0

 2. Ionut says:

  @ Elena:
  Asta este! Parafrazand filmul “Dosarele X”, putem spune: “Combinatiile sunt dincolo de noi”. :) )

  Thumb up 1 Thumb down 0

 3. andreea says:

  Stai linistit, nu e nicio paguba oricare ar fi variantele.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 4. unul says:

  pai Aurel nu e incompatibil? deci oricum trebuie sa plece…

  Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad