Victima accidentului de la Cariera Roşiuţa, condusă pe ultimul drum

Mehedințeanul Nicolae Diaconu (47 ani – n.red.), bărbatul decedat în urma accidentului grav care a avut loc la Cariera Roşiuţa, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a fost înmormântat duminică. Ceilalți răniți grav se află în spitale din Craiova și București. Ancheta este în desfășurare.

Rudele, familia și colegii l-au condus, duminică, pe ultimul drum pe Nicolae Diaconu, din județul Mehedinți, bărbatul care și-a pierdut viața în accidentul de muncă de la Cariera Roșiuța. Colegii bărbatului, dar și minerii Carierei Roșiuța au făcut o chetă pentru a ajuta financiar familia decedatului. Nicolae Diaconu avea 47 de ani, era din localitatea mehedinţeană Crainici şi se afla la volanul unei maşini de mare tonaj care transporta mineri. Joi dimineața, în jurul orelor 10.00, vehiculul de mare tonaj s-a răsturnat, iar șoferul din Mehedinți a decedat pe loc. Alți opt ortaci au fost răniți, unii dintre ei fiind internați, din cauza rănilor grave, la București și Craiova. Răniți cel mai grav au fost doi mineri: unul se află internat la Spitalul din Craiova şi va fi operat în această săptămână, iar celălalt se află internat la un spital din Bucureşti: „Am ajutat şi cu organizarea înmormântării, şi cu tot ce a fost nevoie. Colegul nostru de la Craiova va suferi o operaţie de reconstrucţie facială, mai are și coaste rupte, iar cel din Bucureşti a fost introdus în ghips pentru că are câteva fisuri în zona coloanei. Esta stabilizat, dar va rămâne imobilizat la spital, până începe să se refacă. Mai avem la Craiova un coleg, care are nevoie de o tijă, care îi va fi introdusă în braț. Din fericire nu a fost afectat niciun nerv, nimic. Mai sunt patru oameni internaţi la Spitalul din Motru şi unul la Târgu Jiu, cu umărul în ghips. Doi colegi au refuzat internarea, dar ne vom interesa mereu de starea lor. Toată lumea este stabilă, iar cei de la Spitalul din Motru vor fi externaţi în curând”, a declarat Nelu Roşca, liderul Sindicatului de la Cariera Roşiuţa.

 

Alt angajat al CEO, mort

Un angajat al Complexului Energetic Oltenia a fost găsit vineri decedat la locul de muncă. Bărbatul era salariat al Carierei Jilţ Nord şi a fost descoperit de către colegii de serviciu lângă un excavator. Cel mai probabil, angajatul a suferit un infarct. Medicii legiști vor face lumină în acest caz după efectuarea necropsiei.

ITM dorește clarificarea situației

Conducerea inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a delegat doi inspectori care se vor ocupa de anchetarea accidentului din cariera Roșiuța. Potrivit lui George Romanescu, șeful ITM Gorj, verificările vor fi făcute la trei firme. Pentru clarificarea tuturor detaliilor, a cauzelor producerii evenimentului, ITM va cere efectuarea unei expertize tehnice a autovehicolului de transport în care se aflau ortacii. „Vinovaţii de producerea accidentului de muncă de la Cariera Roşiuţa vor răspunde, asta este clar. Dintre persoanele implicate în acest accident, una era angajată la o firmă prestatoare, alta la o altă firmă și restul la carieră. Se va face o expertiză la mașină, pentru că, se pare, avea probleme. Se va verifica tot, sunt două societăți cu capital privat și cariera UMC Roșiuța. În funcție de rezultatele anchetei, se vor decide sancțiunile, vinovații și așa mai departe”, a declarat George Romanescu, șeful ITM Gorj. „Vom avea grijă de toată lumea, chiar dacă nu sunt toți membri de sindicat. Vom ajuta pe toată lumea, cu tot ce putem. A fost o tragedie, oamenii nu trebuie lăsați de izbeliște. Instituițiile statului fac anchetă, vom vedea ce decizie vor lua. Expertiza tehnică va dovedi dacă mașina avea sau nu avea frâne sau alte defecțiuni tehnice”, a mai spus sindicalistul Nelu Roșca. Potrivit conducerii Carierei Roșiuța, parcul auto va fi verificat, o comisie fiind constituită cu acest scop.

Mihaela Floroiu

Categoria: Eveniment

Tags: , , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad