Victor Ponta a deschis anul școlar la CNTV

Prim-ministrul Victor Ponta a fost prezent luni la Târgu Jiu, pentru a participa la deschiderea anului școlar 2013-2014. Anul acesta, premierul a ales să fie alături de elevii și cadrele didactice ale Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”. La eveniment au participat, de asemenea, ministrul delegat al Cercetării, Mihnea Costoiu, fost elev al CNTV, precum și reprezentanți ai autorităților locale și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean(ISJ) Gorj.

Premierul Victor Ponta deschide pentru a doua oară anul școlar la Târgu Jiu, anul trecut acesta participând la festivitățile de la Colegiului Național „Spiru Haret”. Prim-ministrul a ținut să le ureze succes elevilor gorjeni. „Mă bucur să fiu azi aici, la deschiderea anului şcolar. Nu cred că se bucură toată lumea că s-a terminat vacanţa, dar e bine să înceapă şi şcoala, pentru că o să mai vină vacanţă după. Sunt cu atât mai onorat să fiu astăzi aici, la un colegiu care înseamnă foarte mult pentru judeţul Gorj şi chiar pentru ţară; un colegiu care are o istorie şi o tradiţie extraordinare, peste 100 de ani, absolvenţi cu care ţara s-a mândrit, promovabilitate la Bacalaureat 100% – mai mult e greu să ceri vreunui liceu. Vreau să urez tuturor elevilor care astăzi au început noul an şcolar mult succes, să le mulţumesc profesorilor pentru munca extraordinară pe care au făcut-o şi pe care o au şi în acest an de făcut. Am ales CNTV pentru că este colegiul-simbol al judeţului Gorj şi este mândrie pentru tot judeţul. Îmi spunea inspectorul general că 70% din elevii din Gorj când dau testele naţionale, pun ca primă opţiune CNTV. Are 100% promovabilitate la Bacalaureat, olimpici naţionali şi internaţionali şi o recunoaştere a faptului că aici se face o muncă didactică extraordinară”, a spus premierul.

Victor Ponta a participat la prima oră digitală a elevilor de la CNTV

Cu ocazia festivităților de deschidere a anului școlar desfășurate în cadrul Colegiului Național ,,Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, premierul Victor Ponta și ministrul delegat al Cercetării, Mihnea Costoiu, au participat la prima oră în format digital derulată de către elevii colegiului. Micuții au fost foarte încântați de prezența celor doi și au ținut să le arate acestora cât de bine se descurcă cu manualele digitale.
Premierul s-a declarat foarte mulțumit de performanța CNTV, menționând că și-ar dori implementarea acestui sistem în cât mai multe școli din România. „Este un program pe care Ministerul Educaţiei încearcă să-l dezvolte mai de mult, este vorba şi de o finanţare europeană în primul rând – manuale digitale. Este ceea ce vom avea, probabil, peste câţiva ani în toate şcolile; acum pare ştiinţifico-fantastic, însă dacă vă uitaţi la ce fac elevii, chiar şi cei mai mici, nu doar cei mai mari, la modul extraordinar de rapid în care ştiu să umble cu telefoane mobile, cu tablete, cu computere, vă daţi seama că nouă ni se pare foarte modern să avem toţi elevii cu manuale digitale, lor li se pare deja un lucru normal şi, în funcţie de resursele financiare pe care le avem, o să extindem aceste sistem”, a spus Victor Ponta.

Categoria: Actualitate

Tags: , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad