Victor Ponta: „În acest moment ne concentrăm pe siguranța elevilor”

În timpul vizitei efectuate luni, la Târgu Jiu, cu prilejul deschiderii anului școlar 2013-2014, premierul Victor Ponta a menționat că printre principalele obiective stabilite pentru acest an școlar s-a numărat punerea la punct a unui sistem de protecție care să asigure un nivel de siguranță ridicat în toate unitățile de învățământ din țară.
Premierul a declarat că se vor lua toate măsurile ca părinții să își știe copiii în siguranță la școală. „Anul ăsta în mod special am încercat şi încercăm, nu doar aici, la Târgu Jiu, ci în toată ţara, să găsim soluţii la ceva ce a apărut mai nou în societatea românească, şi anume siguranţa elevilor, siguranţa profesorilor. Vreau să cred că, dincolo de nivelul de educaţie, fiecare părinte vrea să ştie că atât timp cât este la şcoală, copilul este în siguranţă, că pleacă liniştit spre casă, că avem mai puţine acte de violenţă. Împreună cu Poliţia, Jandarmeria, Poliţia Locală, am încercat în acest an şi vreau să avem din ce în ce mai eficient în perioada următoare un sistem de protecţie, un sistem care să asigure siguranţa în şcoli. Un sistem care să le dea linişte părinţilor că la şcoală copiii sunt în siguranţă”, a spus Victor Ponta.

Doar 200 de școli din Gorj sunt păzite și supravegheate

Din totalul de 619 unități școlare din Gorj, aproximativ 200 sunt păzite sau supravegheate video. Pentru restul se caută soluții. Mai exact, 148 de școli sunt supravegheate cu camere video, 39 au pază proprie și alte câteva au pază mixtă. Făcând un total, rezultă că doar puțin peste 200 de unități școlare din 619 au paza asigurată. Restul elevilor învață în școli nesupravegheate video și nepăzite de paznici. „S-a dispus ca fiecare unitate de învăţământ din judeţul Gorj să fie inclusă în itinerariile de patrulare auto sau pedestră ale Poliţiei, Jandarmeriei şi Poliţiei Locale, iar patrulele independente sau mixte să fie prezente în zona şcolilor. Echipajele de poliţie şi jandarmi vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, având misiunea să supravegheze şi traseele de deplasare a elevilor”, a spus Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Gorj.

Categoria: Actualitate

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad