Victorie cu chiu, cu vai…

Energia Pandurii Târgu Jiu – Steaua București 33-31 (18-15)
Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 300
Energia: Antonaru (13 intervenții), Juzbasic (2 intervenții) – Păiuș (2), V. Popescu (1), Apolzan (1), Asoltanei (4), Dragnea (2), Ilieș (3), Enache, Liberț (2), Giotoiu (3), Mureșan, Roman (1), Acatrinei (10), Mledenciu (4). Antrenor: Liviu Andrieș.
Steaua: Laufceag (7 intervenții), Țenghea (8 intervenții) – Ștefan, Stanciu (1), Hrimiuc (3), Stamate (8), Juverdianu (2), Szoke (1), Arsene (1), Birtalan (6), Florea (3), Cian (6), Vancea. Antrenor: Ovidiu Mihăilă.
Arbitri: Adrian Dima / Liviu Gheorghiu.

O nouă etapă consumată în campionatul Ligii Naţionale a scos în evidenţă destul de multe slăbiciuni în jocul formaţiei de handbal gorjene Energia Pandurii Târgu Jiu. Trupa lui Liviu Andrieş s-a chinuit serios pe teren propriu în faţa modestei Steaua, reuşind să câştige cu scorul de 33-31 (18-15).

Deşi a întâlnit un adversar modest –Steaua, o echipă fără orizont şi acuzând mai multe absenţe de bază, Energia Pandurii s-a luptat în mare parte cu propriile greşeli şi lipsa de inspiraţie, decât cu adversarul din teren. Cu o apărare aproape visătoare, cu o acută lipsă de idei pe semicercul advers, Energia s-a bazat contra Stelei doar pe doi jucători: interul Acatrinei și goalkeeper-ul Antonaru. Dacă Acatrinei şi-a trecut în cont nu mai puţin de 10 goluri, fiind principala gură de tun a liniei de 9 metri gorjene, Antonaru a reușit să închidă minute bune buturile porţii sale, mai ales în partea a doua a întâlnirii. Şi parcă, presimţind jocul modest al Energiei din acest sezon, în ciuda transferurilor făcute, iubitorii de handbal din Târgu Jiu nu s-au mai îngrămădit deloc la „Sala Sporturilor”, doar circa 300 de spectator dorind să fie alături „la bine şi la rău” de trupa lui Andrieş.

Noroc că au luat 3 puncte!

Aşa cum era de aşteptat, după meciul cu Steaua, tehnicianul Energiei, Liviu Andrieş, nu s-a arătat deloc prea fericit. Principalul de pe banca gorjeană a părut mulţumit doar de rezultat, nu şi de evoluţia majorităţii handbaliştilor de la Energia. Încercând să găsească o explicaţie pentru jocul slab al echipei, Andrieş crede că elevii săi au acuzat o anumită cădere psihică: „Cu Steaua n-am făcut un joc foarte bun, am făcut foarte multe greşeli, veneam după 2 înfrângeri şi jocul nostru a lăsat puţin de dorit, dar am câştigat şi sunt 3 puncte valoroase pentru noi. Portarul şi interul fac parte din echipă şi e bine pentru toţi când ei ies în relief. E clar că ne doream mai mult, e clar că a atârnat foarte multe meciul cu Dinamo, dacă băteam, acum aveam 12 puncte. Mergem înainte, nu avem ce face. Problemele le ştiam, avem doar câteva zile până la meciul cu Odorhei, sper să găsim soluţiile pentru un meci bun acolo”. Din păcate, în afară de faptul că jocul Energie este unul modest, tehnicianul Liviu Andrieş mai resimte şi serioase probleme de lot înaintea partidei viitoare de campionat: „Dinescu nu va reveni. Mureşan abia a făcut prima mişcare după 2 săptămâni… să vedem, dar pe Dinescu nu ne putem baza la Odorhei. Să vedem ce are şi Păiuş la deget”, se plânge antrenorul formaţiei gorjene.

Am avut speranţe, cu Târgu Jiul au fost mereu meciuri echilibrate. Dacă eram puţin mai atenţi la faza de finalizare, scoteam un punct sau o victorie. E frustrant, dar asta e. Trebuie să-i dau o ladă de bere lui Mledenciu, am pus pariu că batem la 2 goluri, au bătut ei la 2 goluri, aşa că trebuie să dau lada. Nu vreau să-i iau apărarea domnului Andrieş, dar au fost făcute 6 transferuri şi e nevoie de răbdare la Energia. Sunt convins că vor urca în clasament, sunt o echipă valoroasă, dar mai puţin omogenă acum.
Ovidiu Mihăilă, antrenor Steaua Bucureşti

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad