Victorie spre Tel Aviv

O simplă formalitate, la asta s-a redus meciul retur cu Levadia Tallinn, Pandurii fiind net superioară adversarei hărăzite de sorți la prima participare în cupele europene.

Așteptarea începută la Tallinn a luat sfârșit în minutul 7, când Nistor și Matulevicius au scurtcircuitat apărarea Levadiei și lituanianul a înscris primul gol al gorjenilor în Europa. Avea să fie doar începutul, trupa lui Pustai dând recital în fața nefericiților baltici. La 1-0 pentru Pandurii, Levadia a mai sperat și s-a apărat cu și mai mare îndârjire, dar reduta n-a rezistat decât până în minutul 35, când filiera braziliană a adus golul doi, înscris de Erico din centrarea lui Eric, scenariu repetat și la golul de 4-0, în repriza secundă. Până-n pauză, și Breeveld și-a potolit setea de gol, după câteva șuturi din afara careului, olandezul punctând cu capul. Având 4-0, Pustai și-a scos rând pe rând piesele grele. Matulevicius a fost primul menajat, iar Eric a fost scos ultimul, în ropote de aplauze.
După primul desant european, pandurii lui Pustai au lăsat o bună impresie, în urmă rămâne doar regretul de a nu fi strâns toate cele șase puncte puse în joc, însă maniera de joc a fost una entuziasmantă.

 
Firul meciului

Min. 3: Nistor a deschis balul, dar Smishko a reținut primul șut al Pandurilor.
Min. 7: GOL 1-0!!! Nistor a fost servant pentru Matulevicius, iar lituanianul a deschis scorul cu un șut din interiorul careului, pe lângă portarul ucrainean al Levadiei
Min. 10: Matulevicius a căutat din nou golul, dar lovitura sa de cap a fost prinsă de Smishko.
Min. 13: Nistor a șutat periculos, dar mingea nu a prins cadrul porții.
Min. 15: Prima acțiune a estonilor cu o centrare a lui Raudsepp pentru Kaljumae, dar Stanca a prins.
Min. 16: Anton și-a încercat și el șutul de la 17 metri, dar mingea a trecut puțin pe lângă poartă.
Min. 27: Levadia a fost periculoasă, Podholjuzin a centrat de pe dreapta, dar Hunt a trecut pe lângă minge.
Min. 28: Breeveld a fost aproape de a marca, dar șutul său puternic de la 24 de metri a fost scos de sub bară de Smishko.
Min.35: GOL 2-0!!! Eric a executat o lovitură liberă, iar da Silva a înscris lejer cu capul, din centrul careului mare.
Min. 39: GOL 3-0!!! Breeveld a înscris cu capul din 10-11 metri după o nouă centrare a lui Eric.
Min. 44: Ungurușan centrează pentru Matulevicius, dar lovitura de cap a acestuia trece pe lângă stâlpul porții lui Smishko.
Min. 50: Nistor a șutat din afara careului, dar pe lângă poarta Levadiei.
Min. 57: GOL 4-0!!! Eric a centrat de pe partea dreaptă, din lovitură liberă, iar da Silva a deviat cu capul, marcând pentru a doua oară în acest meci.
Min. 62: Brata a centrat pentru Lemnaru, dar mingea l-a depășit pe vârful pandur, Anton a întors pentru Buleică, dar șutul său n-a prins poarta.
Min. 80: Hunt a fost la capătul celei mai cursive faze de atac a Levadiei, dar șutul său de pe 16 metri a fost deviat în corner de un apărător al Pandurilor.
Min. 82: Subbotin a șutat de la 20 de metri, dar mingea a trecut din nou peste poartă.

Categoria: Sport

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad