VINE CANICULA! Ne aşteaptă patru zile cu temperaturi ridicate

Meteorologii au emis o informare meteo de caniculă pentru următoarele patru zile. Astfel, începând de joi şi până duminică, vremea va fi foarte caldă cu temperaturi de 36 de grade.

În intervalul 25 – 28 iulie, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi frecvent pragul critic de 80 al disconfortului termic în zonele de câmpie şi pe arii mai restrânse în cele de deal şi de podiş.

În Banat, Oltenia şi sudul Munteniei vremea va deveni caniculară şi se vor înregistra temperaturi maxime de 35…36 de grade.

Joi, vremea va fi în general frumoasă, dar şi călduroasă în regiunile sudice, vestice şi pe arii restrânse în centrul ţării. Temperaturile maxime trec de 25 de grade chiar şi în nordul Moldovei, zona cea mai răcoroasă din ţară, iar în regiunile sudice, vestice şi pe arii restrânse în centrul ţării trec de 30 de grade până la 34 de grade, izolat 35 în Banat şi Oltenia.

Vineri mai cald decât normal la această dată în vestul şi în sudul ţării cu maxime între 30 şi 34 de grade, izolat 35 în Oltenia şi un regim termic apropiat de normal în celelalte regiuni cu cele mai mici maxime 24-25 de grade tot în nordul Moldovei. Mai ales după-amiaza şi seara, local la munte si în nordul, centrul şi estul ţării vor fi averse, descărcări electrice şi intensifcări de scurtă durată ale vântului.

 

PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂTĂMÂNI

 

În intervalul 22-27 iulie nu se aşteaptă ploi, dar începând cu 28 iulie acestea vor fi posibile zilnic, cel mai probabil sub forma averselor slabe cantitativ şi cu apariţie la nivel local sau chiar izolat.

OLTENIA Până pe 29 iulie vremea se va încălzi treptat, atât valorile termice diurne cât şi cele nocturne fiind în creştere. Astfel, media temperaturilor maxime va fi pe 22 iulie de 28 de grade Celsius, iar în zilele de 28, 29 şi 30 iulie va depăşi 35 de grade Celsius. Începând din 31 iulie vremea se va răcori ușor, însă se va menţine călduroasă până la sfârşitul intervalului de prognoză, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 33…34 de grade Celsius. Se va produce şi creşterea mediilor temperaturilor minime nocturne de la 15…16 grade Celsius la începutul intervalului până în jur de 20 de grade Celsius pe 30 şi 31 iulie. Apoi acestea vor marca o scădere uşoară, fără a coborî sub 18 grade Celsius.

Probabilitatea de ploaie va fi redusă, dar izolat, în a doua săptămână, vor fi posibile fenomene de instabilitate atmosferică, cantităţile de apă fiind în general neînsemnate.

LA MUNTE Vremea se va încălzi semnificativ în intervalul 22 – 29 iulie, în care atât temperaturile maxime, cât şi cele minime vor creşte în medie cu 4…6 grade. Apoi se preconizează o răcire uşoară vremii, însă valorile de temperatură se vor situa în continuare peste mediile climatologice ale perioadei.  Instabilitatea atmosferică va fi redusă în prima săptâmână. Apoi pot fi şi zile când local sunt posibile averse şi descărcări electrice, dar şi atunci se conturează cantităţi de apă în general slabe.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/informare-meteo-canicula_1232812.html#ixzz2a2EmgENX
Follow us: @realitatea on Twitter

Categoria: Ultima oră

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad