Vitezomanii, în atenția poliției!

Direcţia Rutieră din I.G.P.R. coordonează, în perioada 19-31 august, la nivel naţional, o acţiune pe linia respectării regimului legal de viteză, potrivit calendarelor de activităţi ale poliţiei rutiere şi Organizaţiei Poliţiilor Europene – T.I.S.P.O.L, pentru anul 2013.

În urma activităţilor desfăşurate, la nivelul judeţului Gorj, în primele două zile, 4 permise de conducere au fost reţinute pentru depăşirea vitezei de deplasare cu mai mult de 50 de km/h peste limita admisă pe sectorul de drum respectiv şi au fost sancţionaţi peste 170 de conducători auto care nu au respectat normelor legale privind viteza de deplasare pe drumurile publice. Poliţiştii rutieri acordă o atenţie deosebită prevenirii evenimentelor rutiere pe fondul depăşirii vitezei de deplasare pe drumurile publice. Astfel, în perioada 19-20 august, poliţiştii au aplicat 175 de sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea vitezei legale, în valoare de peste 58.000 lei. De asemenea, au fost reţinute 4 de permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice pentru depăşirea cu peste 50 km/h a vitezei maxim admise. Poliţiştii rutieri gorjeni acţionează pe drumurile europene şi naţionale din judeţ, în special pe sectoarele de drum pe care se înregistrează în mod frecvent accidente rutiere, fiind folosite 12 aparate de monitorizare a traficului şi înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor. Se atrage atenţia asupra respectării regimului legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Categoria: Eveniment

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad