„Voi vedea Pandurii în Europa la Cluj”

După diferitele experienţe cu Pandurii Târgu Jiu şi Oţelul Galaţi, antrenorul Petre Grigoraş şi-a găsit un nou angajament, de această dată pe banca echipei CFR Cluj. Grig nu uită, totuşi, de fosta echipă pe care a pregătit-o timp de 2 ani şi jumătate şi abia aşteaptă să vadă din nou, pe viu, Pandurii, evoluând chiar în Europa. Cu atât mai mult, cu cât formaţia gorjeană va juca „acasă” la Grigoraş, sub Dealul Feleacului.  

După o experienţă nefericită la Galaţi, urmată de o alta, medicală, la „corason”, fostul antrenor al Pandurilor, Petre Grigoraş, şi-a încheiat pauza de inactivitate. Intervievat în exclusivitate de „Gorj Domino”, tehnicianul moldovean pare acum apt pentru noua provocare numită CFR Cluj, pe care o apreciază ca fiind una „foarte dificilă”. „Abia ce am semnat contractul cu CFR şi mi s-a prezentat echipa, iar mâine (n.r. – marţi, 13.08.2013.) va fi prima mea zi de muncă la Cluj, după 3 luni de pauză forţată. Este într-adevăr vorba de e o misiune foarte dificilă, dar asta ştiam deja dinainte de a semna, nu mă aşteptam să fie deloc uşor. De fapt, nu ştiu dacă am fost la o echipă la care să îmi fie uşor atunci când am preluat-o. Sper doar ca şi această provocare specială să îmi aducă satisfacţie, pentru că sunt genul de antrenor care pune suflet la orice echipă. Ştiu că îmi voi întâlni în calitate de adversari din ce în ce mai multe foste echipe, noroc că la mine este abia a cincea în Liga I! Şi la CFR, aşa cum am făcut şi la Pandurii, vreau să-mi imprim stilul. Dar va depinde de mine în primul rând”, mărturiseşte Grigoraş.

Patriot în lupta pentru Europa

Deşi noua sa echipă nu evoluează în cupele europene, Petre Grigoraş se bucură pentru celelalte formaţii româneşti care îşi măsoară forţele în competiţiile intercluburi ale bătrânului continent. Faptul că toate echipele din Liga I prezente în Europa au ajuns acum în faza play-off nu constituie deloc o surpriză pentru fostul antrenor al pandurilor. „Nu m-a mirat deloc calificarea în play-off a tuturor echipelor româneşti. Eu chiar am fost încrezător că toate echipele vor merge mai departe şi nu doar din complezenţă, ci pentru că aşa am crezut, aşa am simţit. În plus, Steaua, Pandurii, Petrolul şi Astra sunt echipe puternice, care joacă un fotbal de calitate şi pot evolua de la egal la egal cu multe echipe din Europa. M-aş bucura enorm ca şi după play-off  să pot spune acelaşi lucru”, susţine Grigoraş.

„Cineva mi-a continua munca la Pandurii…”

Având în vedere că şi Pandurii este una dintre echipele calificate în play-off-ul Europa League, după un meci de pomină la Tel Aviv, antrenorul Petre Grigoraş pare să aibă acum un motiv în plus de bucurie pentru performanţa formaţiei de fotbal gorjene. Mai ales că „trecutul” lui Grig de la Târgu Jiu îl leagă încă de oamenii de acolo: „Mi-a părut rău că nu am putut urmări meciul pandurilor de la Tel Aviv, că nu s-a transmis la televizor. Dar am înţeles că echipa s-a prezentat foarte bine, toată lumea o lăuda. Deci, din acest punct de vedere, chiar nu au fost o surpriză victoria de acolo şi calificarea. M-am bucurat sincer pentru Pandurii, la fel cum mă voi bucura dacă vor scoate un rezultat bun şi la Cluj în meciul din play-off cu Braga. Pentru mine tot ce e legat de Pandurii sunt amintiri frumoase, acolo am plecat de jos până a construi o echipă… Sunt oameni cu care am avut succese şi împliniri”. Cert este că Petre Grigoraş are mare acum încredere în înlocuitorul său de la Pandurii, Cristi Pustai: „Mă bucur că cineva mi-a continuat munca. A venit altcineva care a păstrat dinamismul şi plăcerea de a juca”.

„Transferurile au fost reuşite”

După ce a avut plăcerea să constate că Pandurii a ajuns acum o echipă de valoare nu doar pe plan intern, ci şi pe plan extern, tehnicianul Petre Grigoraş încearcă să găsească şi o explicaţie pentru acest lucru. Grig este de părere că o mare „vină” o au transferurile efectuate de oficialii gorjeni înaintea sezonului: „Din câte se pare, transferurile din această vară au fost reuşite. Au venit cupluri de jucători pe posturi, antrenorul le cunoştea foarte bine potenţialul, cum e cazul lui Eric şi Breeveld. În plus, este clar că au fost aduşi nişte jucători experimentaţi, cu state vechi în Liga I, nu simple încercări. Iar cel mai important e că ei s-au adaptat foarte repede la Târgu Jiu”.

„Cu Braga va fi sigur mai greu decât cu Hapoel”

Chiar dacă nici nu şi-a început bine misiunea la CFR, Petre Grigoraş continuă să le poarte de grijă pandurilor. Grig dezvăluie că nu va rata pentru nimic în lume disputa tur din play-off-ul Europa League de pe „Cluj Arena” dintre Pandurii Târgu Jiu şi Sporting Braga. Fostul antrenor al echipei gorjene vorbeşte şi despre şansele trupei lui Pustai de a prinde grupele E. L.: „La prima vedere, Braga ar fi favorită. Pentru că este clar că orice tur în plus în Europa va fi din ce în ce mai greu. Dacă Pandurii vrea să spere la calificare, atunci va trebui să dea 100% în ambele meciuri. Va fi sigur mai greu decât cu Hapoel, dar nimic nu este imposibil. Cu puţină şansă se poate trece mai departe. Sigur voi fi prezent să văd Pandurii în Europa la Cluj. Şi, dacă am meci atunci, îmi iau liber!”, spune Petre Grigoraş.

Categoria: Sport

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. tati says:

    Peptane mai dut ba dracu cu “tati” al atu cu tot. Nu mai intereseaza pe nimeni de soarta lu grig. Fa ceva util si scrie sport. Sport nu inseamna doar fotbal.

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad